Hurma faydaları gibi hurma pekmezi de çeşitli hastalıklara yarar sağlar. Birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayan hurma pekmezinin faydaları şöyledir;

Kansızlığa iyi gelir. Vücuttaki demir eksikliğini gidererek kan yapar. Bu sayede vücuttaki halsizliği ve yorgunluğu da giderir.
Sindirim sistemini rahatlatır. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığa iyi gelmesi de hurma pekmezinin faydaları arasındadır. Böylece kolon kanseri ve basura karşı koruma sağlar.

Bağırsaklar için faydalıdır. Lif açısından zengin olduğu için bağırsakta müshil görevi görür. Kolondaki mukoza zarını kansere neden olan kimyasallardan korur. Cinsel gücü arttırır. Cinsel isteksizliğe ve iktidarsızlığa iyi gelir. Erkeklerdeki sperm sayısını ve kalitesini arttırır. Doğal bir afrodizyak görevi görür. A vitamini açısından zengindir. Zengin A vitamini sayesinde akciğer kanseri ve ağız boşluğu kanseri gibi kanser türlerine karşı koruma sağlar.Birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. İçeriğindeki B-karoten, lutein, zeaksantin gibi antioksidan maddeler sayesinde hücreleri zararlı etkilerden korur. Bunun sonucunda da kolon, prostat, meme, pankreas ve akciğer kanseri gibi kanser türlerine karşı koruma sağlar. Mükemmel bir demir kaynağıdır. Demir minerali, kanın oksijen taşıma kapasitesini belirler.

İyi bir potasyum kaynağıdır. Potasyum, kalp hızını ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan hücre ve vücut sıvılarının önemli bir bileşenidir. Bu nedenle felç ve koroner kalp hastalıklarına karşı korur.

Balgam söktürür, aynı zamanda öksürüğü keser. Balgam söktürücü özelliğinin yanı sıra boğaz ağrısı ve boğazın iltihaplanmasına iyi gelir. Bronşları rahatlatır. K vitamini içerir. K vitamini kemikler için önemlidir. K vitamininin yanı sıra orta derecede B grubu vitaminleri de bulundurur. Birçok mineral madde içerir. Kalsiyum, magnezyum, bakır ve manganez gibi mineraller açısından zengindir. Kalsiyum kemik ve dişleri güçlendirmenin yanı sıra, kan pıhtılaşması, kan kasılması ve sinir iletimi için gerekli olan bir mineraldir. Bakır ise kırmızı kan hücrelerinin üretimi için kullanılır. Magnezyum kemik büyümesini destekler.

HURMA PEKMEZİ KİLO ALDIRIR MI?

Hurma pekmezinin kilo aldırması yada verdirmesi sizin elinizdedir. Genel olarak pekmezlere baktığımızda kilo aldırır. Kalori içeriği pekmezin tüketim şekline göre değişir. Kahvaltılarda ekmekle yada başka ek besinlerle tüketildiğinde hurma pekmezi kilo aldırır. Fakat tek başına tüketildiğinde ve aşırıya kaçmadan belli miktarlarda tüketildiğinde fazla kilo aldırmaz.