İşyerleri hakkında kapatma kararı çıkan ve 46,500 TL ile 139,500 Bin TL arası cezalar yazılan hurdacılar dün eylem yapmak için Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Kendi aralarında konuşan hurdacılar Suruç'taki olaylar nedeniyle eylemden vazgeçti. Gazikent Hurdacılar Derneği Başkanı A. Necati Sarı, "Suruç'ta meydana gelen acı olay yüzünden basın açıklamamızı iptal ettik. Emniyetimizle görüşerek olayın hassasiyetinden dolayı duyarlılık gösterdik" dedi.

9 Temmuz 2015 tarihinde şehir içindeki hurdacılara maliye, SSK, zabıta, çevre il müdürlüğü ve polis ekiplerince eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiğini belirten Sarı, "Terör örgütüne operasyon yapar gibi yapılan bu baskında çevre il müdürlüğü ve zabıta ekipleri hakkımızda tutanak tutmuştur ve bu tutanaklar görülmemiş bir hızla 5 iş günü içinde esnafımıza 46,500 TL ile 139,500 TL ceza olarak bize dönmüştür. Basında Suriyeli dilencilere ve kağıt toplayanlara operasyon şeklinde sunulan bu baskında maalesef hedef hurdacı esnafı olmuştur. Eğer mesele Suriyelilerse Suriyelileri topladılar ve kamplara gönderdiler. Bunlarla hiçbir alaması olmayan bizlere ödeyemeyeceğimiz cezalar kesilmiştir. Akabinde yine jet hızıyla zabıta tarafından iş yerlerimizi kapatma kararı gelmiştir" diye konuştu.

HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

'Suriyelileri bu ülkeye hurdacılar getirmedi. Cezayı neden hurdacılar yiyor?' diyen Sarı, "Biz bugün ne kadar canımız yansada duyarlılık gösterip toplantımızı iptal ettik. Ama bundan sonra bu haksız uygulamayı duyurmak için hakkımızı yasal çerçevede aramaya devam edeceğiz. Bize yapılan bu ceza ve kapatma kararı bir ceza değil resmen bizi yok etme kararıdır" dedi. Meral KINACILAR