Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Bilal Kara, hükümetin ajandasındaki ilk maddelerin terör ve ekonomi olması gerektiğini belirterek, “Hükümetin ajandasındaki ilk madde terör saldırılarına son vermek ve ardından ekonomi olmalıdır” dedi.

GTO mayıs ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Settar Konukoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. GTO Başkan Yardımcısı Kara, mecliste yaptığı konuşmada, ülkeyi acıya boğan, arkasında gözü yaşlı yetimler, analar ve eşler bırakan terör saldırıları şiddetle kınadığını söyledi.

TEK YÜREK OLMALIYIZ

"Biz şehrimizin ‘Gaziantep ihracatta 6 milyar doları aştı, baklavası böyle lezzetli, mozaikleri dünya şahanesi’ şeklinde haberlerle anılması için çalışırken, huzursuz ve güvensiz bir şehir olarak anılmak kabul edilebilir bir durum değil. Ne şehrimiz, ne ülkemiz bu durumu hak etmiyor. Biliyorum kınamak, lanet okumak acıyı dindirmiyor, çare olmuyor. Meclisin de siyasi çekişmelere bir an olsun ara verip tek yürek olmasını ümit ediyoruz.”

HEDEFİMİZ İNGİLTERE

Türkiye İhracatçılar Meclisi , bünyesinde yer alan TİMAKADEMİ “10 İl 10 Ülke” hedefiyle ihracatta en fazla pay alan iller ile ülkeleri eşleştirdiğini hatırlatan Kara,“Hedef bu pazarlara ihracatı artırmak, bunun için de ihracatçıya destek vermektir. Gaziantep İngiltere ile eşleştirildi ve projenin ilk toplantısı da 3 Mayıs'ta Gaziantep’te yapıldı. İngiltere en çok halı ithal eden ikinci ülke. Bu noktada halı en önemli sektörlerden biri olacaktır.” BÜLTEN