Esnaf koalisyondan yana

Gündemden düşmeyen koalisyon tartışmalarını esnafa sorduk . Esnaf koalisyon hükümetini Ak parti ve CHP’nin kurması gerektiğini düşünüyor. Bazı esnaflar ise halkın tercihin belli olduğunu söyledi. Erken seçim olacağına ihtimal gözüyle bakan esnaf, hükümetin biran önce kurulmasını ve düzenin gelmesini istiyor.

İŞTE GÖRÜŞLER

Mehmet Çaprak (50)

"Tablo kötü"

"İşler durgun. Hem seçimler, hem de ramazan üst üste gelince işlerimiz durgunlaştı. Genel bir durgunluk var, bütün sektörlerde. Bence koalisyon olmaması lazım tablo kötü. Erken seçim olur. Ama kim ne kadar oy alır bilemiyorum. Ak parti millet güven verebilirse oylarını artırır."

Selahattin Ceylan (48)

“Ak parti ve CHP kurar diye düşünüyorum”

"İşler sakin ocak ayından beri bir durgunluk var, para sıkıntısı var. Ramazan'da ilk bir hafta işlerimiz etkiledi ama dediğim gibi bu durgunluk seçim veya ramazan durgunluğu değil. Piyasalarda 5-6 aydan beri sıkıntı var. Böyle olmasının bir çok nedeni var en başta sınırımızda ki savaş… Koalisyon kurulur. Ak parti ve CHP kurar diye düşünüyorum"

Türkeş Karataş (38)

“Hükümetin bir an önce kurulmasını istiyoruz”

"İşler kötü , oturuyoruz. Ramazandan dolayı , seçimlerin de etkisi var. Dolar yüksek olunca mal alamıyoruz mesela karabiber, limon tuzu, hurma gibi ürünler dolarla alıyoruz. Biz hükümetin bir an önce kurulmasını istiyoruz. Erken seçim olmaz koalisyon kurarlar."

Tamer Toker (35)

“Hükümetin kurulamaması işleri etkiledi”

"İşlerimiz normal rutin ramazan durgunluğu var. Piyasada ramazan sakinliği var. Bayrama bir hafta kala işler normale döner. Hükümetin kurulamaması işleri etkiledi. Piyasaların düzelmesi için bütün kesimlerin aklını başına alıp tasaruf tedbirleri alması gerekiyorKoalisyon olacağını düşünmüyorum. Erken seçim olacağını düşünüyorum erken seçimle Ak parti tek başına iktidar olur."

M. Selçuk Atasay (38)

“Mantıklı bir koalisyon kurulmasını istiyorum.”

"Seçim öncesi ve seçim sonrası dönemde işler durgun ramazanında etkisi var tabi. Şuan şehir boşalmış gibi. Okullar kapandı, herkes bir yerlere gitti. Ramazandan sonra umudumuz gurbetçiler. Erken seçim olmasını istemiyorum. Mantıklı bir koalisyon kurulmasını istiyorum".

Ali Sayım Kıratlı (60)

“Koalisyon olmalı, halkın tercihi belli”

"Bizim işlerimiz iyi. Elmacı pazarının işi ramazanda iyi olur. Çünkü gıda maddesi satıyoruz. Genel bir değerlendirme yapacak olursak piyasalarda durgunluk var. Seçimlerin etkisi var ama bu durgunluk büyük iş yapanları daha çok etkiliyor. Koalisyon olmalı halkın tercihi belli. En geniş tabanlı olan iki parti yani Ak parti ve CHP olmalı, MHP’de dahil olursa iyi olur."

Turan Efendioğlu (67)

“Yeni seçime gidilmemelidir”

"İşlerimiz normal, bu mevsimde bir durgunluk olur. Ramazandan sonra düzelir. Bizim işlerimizi son iki -üç senedir turlar, turistler canlandırıyor. Genel olarak işler durgun büyük işyerleri, firmalar hariç orta düzey esnafın işleri kötü. Yeni seçime gidilmemelidir hem maddi hem de manevi açıdan bizlere yansıya yansıyacak. Taboya göre koalisyon gerekiyor. Siyasilerin son sözlerine baktığımız zaman Ak parti ve CHP olsa daha iyi olur. Diğer üç partinin. Üçlü koalisyon (CHP, MHP HDP) olacağına inanmıyorum" Mansur YALVAÇ