Gaziantep’te görev yaptığı hastanede, hasta yakını M.G tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın acısını yaşayan aileye bir şokta SGK tarafından yaşatıldı. 2012 yılında SGK tarafından şehit maaşı bağlanan Arslan ailesinden 3 yıllık para geri istendi. SGK 13. icra dairesi kanalıyla, "kusura bakmayın, memur hata yapmış yanlış oldu" denilerek 11 bin 896 TL paranın iadesi istendi.

Arslan ailesinin Avukatı Metin Kınacılar, 2012 yılında öldürülen Ersin Arslan'ın anne ve babasına sivil şehit diye maaş bağlandığını ve Haziran 2015'e kadar ödeme yapıldığını söyledi. Haziran ayında maaşın kesildiğini belirten Kınacılar, "Daha sonra SGK 13. icra dairesi kanalıyla 'yanlış ödeme yapmışız" diyerek 11 bin 896 TL'yi geri istedi" dedi.

BUNUN İZAHI YOK

Anne Hatice ile baba Ramazan Arslan'ın kendisine istersen ödeyelim dediğini anlatan Kınacılar, "Aile o paraya ihtiyaçlarının olmadığını söyledi. Ama bu yapılanın izahı yok. Aile 'Biz şimdiye kadar ne maddi ne de manevi tazminat davası açmadık. Bundan sonra soru işareti düşünürüz" diyor. Ersin Arslan dünyaya mal olmuş bir doktordu. Arslan akciğer kanserini tedavi eden ve bu konuda uzman olan sayılı insanlardan birisiydi. Genç olmasına rağmen dünya kadar makalesi bulunan bir doktordu" dedi.

HUKUKEN SAVAŞIMIZ DEVAM EDECEK

Arslan ailesinin avukatı olarak hukuken savaşa devam edeceklerini ileri süren Kınacılar, "Dava açıldı. Biz itiraz ettik, onlar icraya koydu. Takip durdu. Durak takipteki alacağı için SGK dava açtı. İş mahkemesi'nde dava görülüyor. Yani buradaki asıl acı, SGK'nın pardon yanlış ödedik, memurun hatası demesi. Ersin Arslan öldürüldüğünde Türkiye ayağa kalkmıştı. O dönende SGK kendi teklif etti ve aileye sivil şehit maaşı bağladılar. Şimdi de memur hatası deyip parayı geri istiyorlar" diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT