Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını verdi. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğrencilerden adaleti gözeten şahitler olmalarını istedi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tevfik Gülsoy da mezun olan öğrencilerine, “Dürüstlük, yalan söylememe, kadir kıymet bilme ve hakkı teslim etme genel prensipleriniz olsun” çağrısında bulundu.

HUKUK İLE AHLAK ARASI ÖNEMLİ

Gülsoy, Türkiye’nin özellikle hukuk camiasındaki sıkıntıları göz önüne alındığında çok büyük bir mesafe olduğunun ortaya çıkacağını belirterek, "Hukuk ile ahlak arasındaki ilişki son derece önemlidir. Adalet duygusu her şeyden önce ahlaktan, etik değerlerden beslenir. Dolayısıyla mezuniyet sonrası atılacakları hayatta arkadaşlarımızın bunu gözden kaçırmamasını istiyorum. Dürüstlük, yalan söylememek, kadir kıymet bilmek ve hakkı teslim etmek prensipleriniz olsun. Şundan eminim. Arkadaşlarımız mesleğin zorlu dönemeçlerini en kısa zamanda atlatacak ve çok büyük başarılara imza atacaklar. Edindikleri bilgiyi inşallah adalet adına adaletten ayrılmadan kullanacaklar. Onlara Türkiye’nin gerçekten de ihtiyacı olan, her zaman ihtiyacı olan ama belki bu günlerde daha derinden hissettiğimiz adalet kaygısını giderin. Toplumun güven duyduğu bir adaleti tesis etme noktasında üzerlerine düşen insanlar olacağına ilişkin ümidimi ve inancımı ifade etmek istiyorum.”

HUKUK OLMAZSA OLMAZ

2008’de görevi devraldıklarında Gaziantep Üniversitesi’nin 10 bin öğrencili, 5 fakülteden oluşan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, “Bugün ise 15 fakülteli, 41 bin öğrencili dev bir üniversiteyiz. Biz Türkiye’de her alanda söz sahibi olmalıydık. Hukukta, mühendislikte, tıpta, her alanda adımızdan söz ettirmeliydik. Dedik ki hukukumuz olacak ilahiyatımız olacak iletişimimiz olacak güzel sanatlarımız olacak diş hekimliği, mimarlık vs. her şeyimiz olacak. Şimdi yok mu? Var” dedi. Coşkun, 4 yıl önce cüzi bir kadroyla eğitime başlayan Hukuk Fakültesi’nin gerek fiziki, gerek diğer yetersizliğe rağmen öğretim kadrosunun canhıraş gayretleriyle başarılı bir eğitim dönemi geçirerek ilk mezunlarını verdiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

FAKÜLTE BİRİNCİSİ KÜTÜĞE İSMİNİ ÇAKTI

GAÜN Atatürk Kültür Merkezi’ndeki mezuniyet töreninde, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır ve Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Veysel Görücü de birer konuşma yaptı. Fakülte birincisi Bülent Desteci ise mezuniyet kütüğüne isimliğini çaktı. Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Kayıhan, Gaziantep Askeri Hâkimleri Ahmet Akdoğan, Salih Kocaoğlu, Askeri Savcı Ersin Yeşilyurt, Gaziantep Başsavcı vekilleri Kadir Günüç, Mehmet Sami Kılıç, ile hukukçular, akademisyenler ve öğrenci yakınları katıldı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT