Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, GAİB Hizmet binasında Mahsum Altunkaya Başkanlığında toplanarak Mart ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Altunkaya, "Dünya pazarlarında Türk Markası” tanıtım ve imajını oluşturmalıyız" dedi.

2023 vizyonuyla ilgili izlenmesi gereken yol haritası hakkında da bilgi veren Başkan Mahsum Altunkaya “Türkiye’de ihracat kültürü ve ihracatın ülke geleceği için önemi çok iyi anlaşılmıştır. Bizler ürünlerimizin dünya pazarlarında en iyi koşullarda alıcı bulabilmesi için adeta insanüstü gayret sarf ediyoruz. Bugün dünyanın neresine giderse gitsin yurt dışı uçuş yapılan bir uçakta bir veya iki Gaziantep ve çevre illerden ihracatçı mutlaka bulunmaktadır. Yani ürünlerimizi daha çok ülkeye pazarlayabilmek için hepimiz çalışıyoruz" dedi.

İYİ TANIMAK VE TANITMAK ÖNEMLİ

Altunkaya yaptığı değerlendirmede hedef pazarları ve rakipleri iyi tanımak ve anlamak gerektiğini de vurgulayarak dünya genelinde “Türk Markası” tanıtım ve imajını oluşturmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Başkan Altunkaya yurt dışı çalışmalar kadar yurt içerisindeki yürütülecek çalışmaların da önemine değinerek “Sektörümüzle ilgili üretim yapan çiftçilerimizin ve bu ürünleri mamul hale getiren sanayicilerimizin elbette AR-GE ve İnovasyona önem vermesi, bu bilinçle daha kaliteli ürünler üretmesi önemli. Ülkemizde pazar odaklı iyi tarım uygulamalı üretimi yaygınlaştırmak zorundayız. Üretim kapasitesini ve verimliliği artırırken, üretim ve kalitede süreklilik sağlamalıyız” dedi. BÜLTEN