Baba Mustafa Okan'ın olay yerinde can verdiği kavgada, Oğul C. Okan ise kaldırıldığı Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gece geç saatlerde Mustafa Okan ve M.H. adlı yabancı uyruklu kişi arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, Suriye uyruklu 5 kişi ile Mustafa Okan’ın oğlunun dahil olmasıyla silahlı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında, yaralanan Suriyeli uyruklu bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Mustafa Okan ve oğlu, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Baba Okan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti, oğlu ise ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Oğul Okan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kavgada yaralanan 5'i Suriye uyruklu 6 yaralı da kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliğinden, iki kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavgaya ilişkin, "Olaya müdahale eden polis ekibimizce yapılan 'Dur' ihtarına elindeki av tüfeğiyle ateş ederek karşılık veren şüpheli Suriye vatandaşı H.H, görevli polis memurumuzun silahla karşılık vermesiyle olay yerinde etkisiz hale getirilmiştir." açıklamasında bulunuldu.
Valilikten, Türk ve Suriyelilerin karıştığı silahlı kavgayla ilgili yapılan açıklamada, Suriyeli M.H'nin av tüfeğiyle ateş açması sonucu yaralanan M.O'nun kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

"Olayda yaralanan C.O. adlı vatandaşımız ile Suriyeli B.G'nin tedavilerinin kaldırıldıkları hastanede devam ettiği anlaşılmıştır. Olaya müdahale eden polis ekibimizce yapılan 'Dur' ihtarına elindeki av tüfeğiyle ateş ederek karşılık veren şüpheli Suriye vatandaşı H.H, görevli polis memurumuzun silahla karşılık vermesiyle olay yerinde etkisiz hale getirilmiştir. Olayın firari şüphelisi Suriye vatandaşı M.H'nin yakalanması ve olayın aydınlatılmasına yönelik adli ve idari tahkikat başlatılmıştır." AA