Türk hokeyinin dünya genelinde önemli bir yere geldiğini ifade eden Başkan Sadık Karakan "Avrupa’nın en iyi 16 ülkesi arasında yer almak kısa sürede hokey sporunun geldiği noktayı görmemiz açısından büyük önem taşıyor" dedi.

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Türkiye Hokey Federasyonunun 2018 eylem planının masaya yatırılacağı ve Alanya ve Konya’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyonalarıyla ilgili izlenecek yol haritalarının belirleneceği 2018 Eğitim Gelişim Semineri Alanya’da başladı. Düzenlenen açılış töreninde hokeyin Türkiye’de geldiği noktayı gözler önüne seren Federasyon Başkanı Sadık Karakan okul sporları arasında da yer alan hokeyin gelişmesi için herkesin taşın altına elini koyduğunu ve federasyon olarak çalışmaları desteklediklerini ifade etti. Türkiye’nin dört bir yanından olduğu gibi Gaziantep’ten de hokey sporuyla yakından ilgilenen teknik adam ve yöneticilerin yoğun ilgi gösterdiği çalıştayın açılış töreninde Başkan Karakan terör örgütlerini ve destekçilerini de lanetleyerek, şunları söyledi:

KENETLENME ZAMANI

"Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması yolundaki adımlardan kimse bizi alı koyamayacak. Türkiye hedefleri ve vizyonu olan bir ülke. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik organize olmaya çalışan başta FETÖ terör örgütü olmak üzere bu örgütlerin destekçilerini, yöneticilerini ve örgüt içerisinde faaliyet gösterenlerin hepsini kınıyor ve lanetliyorum. Cumhuriyetimizin 94.kuruluş yıl dönümünü kutlarken Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve birinci TBMM üyelerini, Atatürk’ün silah arkadaşlarını, vatan toprağımız için, bağımsızlığımız için canlarını hiçe sayarak şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bayramınızı yürekten kutluyorum. Bugün her zamankinden daha çok kenetlenme ve kucaklaşmak zorundayız. Herkes kendi alanında en iyisini yapmak ve ülke kalkınmasına destek vermek zorunda. Bizler de hokey federasyonu olarak Türk hokey ailesinin bütün bireyleriyle el ele kol kola kenetlenerek bu sporda dünyada söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2018 yılında ülkemize daha büyük başarılar kazandırmak için başlattığımız bu çalışmaların olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum."

Yapılan konuşmaların ardından geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış isimlere günün anısına plaket veren Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, "Geçmiş dönem başkanlarımıza verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün buralara gelmemizde elbette geçmişte gerçekleştirilen hizmetlerin büyük rolü olmuştur" dedi.

Düzenlenen törenin ardından çeşitli kurullar çalışmalarına başlayarak 2018 için yol haritasını oluşturmaya başladı. Çalışmanın 29 Ekim 2017’ye kadar süreceği de açıklandı.

SPOR SERVİSİ