Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediye meclis toplantısında ilginç bir açıklama yaptı. Fadıloğlu, belediyelerin konut yapmasını doğru bulmadığını kaydederek, konut işinin ya TOKİ’ye ya da özel sektöre bırakılması gerektiğini söyledi. Meclis toplantısında CHP'li meclis üyelerinin, bazı köylere siyasi tercihlerinden dolayı hizmet verilmediğiyle ilgili sözleri kısa süreli tartışmaya neden oldu.

Şehitkamil Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının ikinci bileşimi yapıldı, böylece meclis, iki ay sürecek uzun bir tatile çıktı. Meclis, daha önce ramazan ayı dolayısıyla Temmuz ayı toplantısını Ağustos ayına ertelemişti.


Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığındaki toplantıda, komisyonlardan görüşülerek karara bağlanan 10 gündem maddesi oylandı, maddelerin çoğu oy birliğiyle kabul edildi.

SOYKIRIMI KINADI
Başkan Fadıloğlu, Almanya Federal Meclisinin "Ermeni soykırımı" iddialarını tanıyan tasarıya onay vermesini şiddetle kınadı.
Fadıloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerinin Almanya’ya gerekli yaptırımı uygulayacağını belirtti.

TORBA YASASI GİBİ

Mülkiyeti belediyeye ait olan 23 adet taşınmazın ihaleyle satılmasına yönelik maddenin oylanması sırasında CHP’li Meclis üyesi Mehmet Sucu, parti olarak komisyon çalışmalarında neden hayır oyu verdiklerini açıkladı. Sucu, torba yasası gibi bazı maddelerin birleştirilerek toptan bir bakışla komisyona getirilmesine karşı çıktı.

DOĞRU BULMUYORUM

Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediyeler eliyle konut yapılmasına karşı olduğunu belirterek, konut işinin ya TOKİ’ye ya da özel sektöre bırakılması gerektiğini aktardı.

Fedıloğlu, “Gazikent’te, Zeytinlik’te konut yaptık elimizde kaldı. Ben bu işe karşıyım. Belediyelerin asıl işi konut yapmak değildir. Bizim işimiz hizmet üretmektir. Belediyelerin emlak sektöründe aktör olmasını istemiyorum. Belediyelerin konut yapmasını kabul etmiyorum, doğru bulmuyorum” dedi.

YILDIRIM AKP’LİLERLE TARTIŞTI
Gündem dışı söz isteyen CHP’li Meclis Üyesi Hurşit Yıldırım, bazı köylere siyasi tercihlerinden ötürü hizmet verilmediğini bildirdi.

AKP’li meclis üyeleriyle tartışan Yıldırım, meclis üyelerini Çamurlu ve Tekirsi köyüne hizmet gitmediğini yerinde görmeleri için köye davet etti.

Gündem dışı konuşmaların ardından Meclis 1 Ağustos 2016 günü toplanmak üzere dağıldı. Haber Merkezi