Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Gaziantep Ticaret Borsası’na verilen ‘Akredite Borsa Sertifikası’nı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu takdim etti.

TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından yürütülen Oda, Borsa Akreditasyon Sistemi 10.dönem sertifika töreni Ankara’da düzenlendi. TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Derya Bakbak, Ali Şahin ile akreditasyon sertifikası almaya hak kazanan 191 Oda ve Borsanın temsilcisi katıldı. Törende, akreditasyon denetimini başarıyla tamamlayan GTB, TOBB’un ‘5 yıldızlı’ borsalar kategorisinde ilk sıralarda yer aldı. Açış konuşmasını yapan TOBB Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete 2001 yılında başlayan akreditasyon sistemi çalışmaları kapsamında alınan mesafeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Türkiye’de şu an 133’ü oda 58’i borsa olmak üzere 191 oda ve borsanın yapılan denetimler sonucu akredite olduğunu ifade eden Mete, amaçlarının tüm oda ve borsaların 5 yıldızlı hizmet standartlarına ulaşması olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, akreditasyon sertifikası almaya hak kazanan 191 oda ve borsanın başkan ve çalışanlarını kutladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün ülke genelinde 191 oda ve borsamız 5 yıldızlı oda ve borsa kapsamında, yani akredite oldular. 41’i de hatta girmiş durumda. İnşallah kısa sürede bu 41’ine de bu salonda ödülünü vereceğiz. Gururla övüneceğimiz bir camiamız var. 5 yıldızın manası şudur aslında. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamıyla Londra’daki, Paris’teki, Berlin’deki oda ve borsalar, üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarla minimum aynı seviyede hizmet vermekte. Bu nedenle bugün buraya gelen 191 oda ve borsamızın başkanları ve tüm çalışanlarını kutluyorum.”

2001 yılında başlatılan çalışmalarda 5 oda ve borsanın profesyonel çalışanlarının İngilizce okuyup yazabildiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bugün ise 355 oda ve borsa çalışanlarının İngilizce okuyup yazabilir hale geldiğini ifade etti.

Geçen zaman içinde oda ve borsalarda bunun gibi birçok dönüşümü gerçekleştirdiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Önümüzdeki süreç çok önemli. Çünkü artık markalaşan ülkeler değil, iller, ilçeler var. Bu noktada, hizmet kalitesini artırmak için üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini toplamamız lazım. Bizden daha fazla ne hizmet bekliyorlar, bunu değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, artık Türkiye’de sadece otellerinin değil, ülkenin geleceğine hizmet eden oda ve borsaların da 5 yıldızlı hizmet verdiğini vurguladı.

Türkiye’nin son 12-13 yılda çok önemli mesafe kat ettiğini dile getiren Işık, birçok alanda artık 2002 ile kıyaslama yapmadıklarını ifade etti. Işık, bu başarının da özel sektörle yapılan işbirliği sayesinde yakalandığın söyledi.

Fikri Işık, oda ve borsalardan destek beklediklerini ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bürokrasinin azaltılmasıyla ilgili çalışmamız için sizlerden görüş bekliyoruz. Sizlere bir çağrı yapmak istiyorum. Ben bakan olarak arkadaşlarıma talimat verdim. Bizim mevzuatımızdaki gereksiz hükümlerin tamamını ayıklayalım. Bürokrasiyi artıran, kırtasiyeciliği artıran, gereksiz zaman ve enerji kaybına neden olan tüm gereksiz mevzuatı ayıklayalım. Bu talimatı verdim. Hedefimiz mart sonuna kadar bunu yapmak. Şu anda Başbakanımızın da böyle bir talimatı var. Ancak şunu da iyi biliyoruz, bizim bürokrasi anlayışımız, kendi yetkisinde olan bazı alanları devretmek istemez. O zaman bu yaptığımız çalışma belki sonuç vermeyebilir. O zaman ne yapalım? Gelin mevzuatımızı birlikte basitleştirelim ve en sade, en yalın bürokrasiye sahip bakanlık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olsun. Bu noktada sizlerden özellikle destek bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen törende 5 yıldızlı hizmet standardını yakalayan Gaziantep Ticaret Borsası’na Akreditasyon Sertifikası verildi.

Akreditasyon sertifikasını GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekillerinin sertifika alan Gaziantep Oda ve Borsa temsilcilerini yalnız bırakmadığı törende, GTB Meclis Başkan Yardımcısı Surur Aydın, Meclis Başkan Yardımcısı Enver Çokay, GTB Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Köse, GTB Meclis Üyeleri, Ali Tabur, Cesim Arslan, Burak Batalı, Orhan Çetin,Veli Çelik,Murat Çetin,Ali Alagöz, Ziya Dinler ve Recep Aydın Güler’de hazır bulundular.

Törende ayrıca Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Nizip Ticaret Borsası’na da Akreditasyon sertifikası verildi. İHA