Kentte bu kadarı da olmaz dedirtecek cinsten bir hırsızlık olayı yaşandı. Çukur Mahallesi Dayı Ahmet Sokak'taki bir iş hanının 300 kg ağırlığındaki giriş kapısı hırsızlar tarafından yerinden sökülerek çalındı. Diğer hırsızlık olayında ise, bir emlakçıya giren hırsızlar, kasayı patlatarak 100 bin TL ve bin doları alarak kayıplara karıştı.

ŞOKA YAŞADI

Olay geçen gece şehir merkezindeki Çukur Mahallesinde meydana geldi. ırsızlık olayının yaşandığı binanın sahibi Ali Erşık, çok şaşkın olduğunu belirterek, "Burası şehrin göbeği böyle bir semtte bu olay nasıl olur aklım almıyor. 300 kg ağırlığındaki kapıyı yerinden söküp götürmüşler. Bence bu karton toplayıcıların işi, benim aklıma başka ihtimal gelmiyor. Suriyeliler geldikten sonra şehirde bu tür adi hırsızlık olayları iyiden iyiye arttı. Emniyetin bunlara bir çare bulması gerekiyor’’ dedi Erşık, zararının bin TL olduğunu kapıyı çalanlarınsa bulunacaklarına dair bir ümidi olmadığını söyledi. BAHRİ GEBEL

EMLAKÇININ KASASINI PATLATIP 100 BİN TL ÇALDILAR

Bir emlakçıya giren hırsızlar, kasayı patlatarak 100 bin TL ve bin doları alarak kayıplara karıştı. Sabah durumu fark eden emlakcı, kentin en işlek caddelerinden birinde meydana gelen hırsızlık olayının bir an önce aydınlatılmasını istedi. Edinilen bilgiye göre gece geç saatlerde Yeni Mahalle Maaşkuyu Caddesi üzerinde bulunan Kiraz Emlak Bürosu'na gelen kişi ya da kişiler, kepeklerin anahtarlarını kırdıktan sonra kapıyı zorlayarak açtı. İş yerinin arka bölmesine geçen kişi ya da kişiler, buradaki kasayı büyük bir ustalıkla açarak içinde bulunan 100 bin TL ve bin doları alarak kaçtı. İş yerinin kepenklerini de kapatan hırsızlar kayıplara karıştı. Emlakçının ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, kasa üzerinde incelemeler yaparak olayla ilgili şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Sabah saatlerinde oğlunun iş yerine gelmesiyle durumu fark ettiklerini ifade eden iş yeri sahibi Ali Kiraz, “Şu anda bu şehirde can güvenliğimiz yok. Bir hırsızın onlarca dosyadan kaydı oluyor. Ceza alsa bile kısa bir süre orada besleniyor ve tekrar serbest bırakılıyor. Türkiye’de hırsızları caydırabilecek bir ceza söz konusu bile değil. Bir hırsızlık olayının gasp kapsamına alınması gerekiyor. Ben buradan hükümete ve ana muhalefet partilerine sesleniyorum. Hırsızlıkla ilgili mutlaka caydırıcı bir yasa çıkmalıdır. Bağrı yanan insanlar böyle bırakılmamalı. Siyasiler televizyonlara çıkıp da birbirleriyle sürtüşmeyle zaman geçirmemeli. Kendi vatandaşının güvencesini sağlamaları gerekiyor. Gaziantep’in en işlek caddesinin birinde kasa patlatılıp içindeki paralarla hırsızlar ortadan kayboluyorsa o zaman herkesin oturup düşünmesi gerekiyor” dedi.

BÜTÜN EMEKLERİM GİTTİ

İş yerinin güvenlik kamerası olmadığını ifade eden Ali Kiraz, “Polis buraya gelip, 'Kamera görüntün var mı?' diye bana soruyor. Zaten ben zanlının görüntüsünü sağlarsam o zaman polise ne gerek var? Bütün yetkililere sesleniyorum, bu hırsızlık olaylarının son bulması için caydırıcı cezalar getirecek kanunlar çıkarın. Ben 25-30 yıldır çalışıyorum ve bu parayı bir araya getirmişim ama adamın biri gelip bir gecede bütün emeklerimi alıp kayıplara karışıyor” diye konuştu. İHA