Etiler Mahallesi'ndeki Şehit Dr. Mehmet Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen hırsızlar balyozla kapıyı kırarak, merkezde bulunan 2 bilgisayarı ve çalışanların özel eşyaları çaldı. Hasta kayıtlarının da çalındığı sağlık ocağı hizmet veremiyor.

Hırsızlık olayı üzerinde merkezinde önünde açıklamada yapan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, son günlerde artan hırsızlık olaylarına dikkat çekerek polisin daha duyarlı olmasını isterken, Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak ise hırsızlığın yaşandığı sağlık merkezine hiçbir yetkilinin gelmediğini ve duyarsızlık karşısında şok yaşadıklarını söyledi.

AĞÇA: HIRSIZLAR HEDEF ALIYOR

Ağca, yaşanan hırsızlık olaylarının Aile Sağlığı Merkezlerinin bir ticarethane gibi lanse edilmesinden kaynaklandığını söyleyerek, "Sağlıkta dönüşüm projesiyle Aile Sağlık Merkezleri içerisinde değerli eşyaların bulunduğu bir ticarethane gibi gösteriliyor. Buna bağlı olarak hırsızlar buraları hedef alıyor. Bu merkezimizin balyozla kapısı kırılarak içeri giriliyor ve çalışanların değerli eşyaları ile merkezdeki bilgisayarlar ve bu bilgisayarlardaki hasta bilgileri çalınıyor. Çalışanlar sabah saatlerinde olayı fark ederek büyük üzüntü yaşıyorlar. Daha önce de yine benzer olaylar oldu ve birçok merkeze hırsız girdi. Biz bu konuyu emniyet yetkilileriyle konuştuk ve bu alanlarda daha duyarlı olmalarını istedik. Burada özveriyle çalışan sağlık personelimiz şu anda kendilerini güvede hissetmiyor" dedi.

KAZAK: İSTİFA ETSİNLER

Kemal Kazak ise olayı ardından saatler geçmesine rağmen hırsızlığın yaşandığı sağlık merkezine hiçbir yetkilinin gelmediğini belirterek, "Hırsız olayı çok vahim bir durum. Bundan daha vahimi ise bu Aile Sağlığı Merkezi'nin bağlı olduğu Şahinbey Toplum Sağlığı Merkezi ve İl Halk Sağılığı Müdürlüğü'nü yetkililerinin bu duruma duyarsız kalması. Bu durumu şiddetle kınıyorum kendilerini istifaya davet ediyorum" dedi. Ağca ve Kazaz konuşmaların ardından hırsızlığın yaşandığı merkez görevlilerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. HABER MERKEZİ