HIRSIZLAR camını taşla kırarak girdikleri mağazadan 3 adet LCD televizyonu alarak kaçarken, bir başka olayda hırsızların bir iş yerinin camını taşla kıramayınca olay yerinden uzaklaşması güvenlik kameralarına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep kent merkezinde gece geç saatlerde bir beyaz eşya mağazasına gelen hırsızlar, kilit taşı ile camı kırarak 3 adet 102 ekran LCD televizyonu alıp kayıplara karıştı. Hırsızlık olayını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı. İş yeri sahibi 15 günden bu yana birçok beyaz eşya dükkanının camlarının kırıldığını belirterek, “15 gündür hırsızlar beyaz eşyacı dükkanlarının camını kırarak hırsızlık olayı gerçekleştiriyor. Birçok arkadaşımızın işyerinin camları kırılarak, LCD ekran televizyonları çalındı. Dün gece de hırsızlar bizim işyerine gelerek, kilit taşı ile önce camı kırdılar. Daha sonra 3 adet 102 ekran LCD televizyonu alarak kayıplara karıştılar. Olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerini tamamladı. Ümit ediyoruz ki hırsızlar bir an önce yakalanır ve cezalarını çekerler” dedi.

GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ

Öte yandan, bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise 3 kişi bir araçla olay yerine gelerek çevreyi inceliyor. Daha sonra hırsızlardan biri iş yerinin camını kontrol ediyor. Hırsızlar bir süre bekledikten sonra yerdeki taşı alarak, iş yerinin camına fırlatıyor. Şahıs üç defa camı kırma girişiminde bulunuyor. Camın kırılmaması üzerine hırsızlar olay yerinden kaçıyor.