Nizip İlçesi'nde, tornavidayla kapısını açarak girdikleri evde karşılaştıkları ev sahibi kadını bir odaya kilitleyip, hırsızlık yapmak isteyen, bir şey çalamadan evden kaçmaya çalışan 2 kadın, polisler tarafından yakalandı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Olay, dün akşam saatlerinde Sultan Abdulhamit Mahallesi'nde meydana geldi. Bir apartmanın ikinci katındaki daireye 29 yaşındaki Selma Uçak ile 21 yaşındaki Yonca Kök, kapıyı tornavida ile açarak içeri girdi. İçeri giren 2 şüpheli kadın, bu sırada sesler üzerine odadan çıkarak kapıya yönelen ev sahibi Emel K. ile karşı karşıya geldi.

Durum karşısında panikleyen iki şüpheli, ev sahibini bir odaya kilitleyerek diğer odaları kontrol etmeye başladı. Hırsızlık şüphelilerinin odaya kilitlediği kadın ise pencereyi açarak sokaktakilerden yardım istedi. Ev sahibi kadının çığlık ve yardım çağrıları üzerine haber verilen polis, paniğe kapılan hırsızlık şüphelisi kadınları kaçmaya çalıştığı apartman çıkışında yakalayarak gözaltına aldı.

Ev sahibi kadını da kilitlendiği odadan çıkaran polis tarafından gözaltına alınan ve daha önce çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkası olduğu belirlenen şüpheli kadınlar ise sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Selma Uçak ile Yonca Kök, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve hırsızlık girişimi' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. DHA