CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Ali Peri, seçimlerin bilgisayar ortamında yapılmasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Peri, Amerika başta olmak üzere Avrupa'nın bir çok gelişmiş ülkesinde seçimlerin bilgisayar ortamında yapılmadığını öne sürerek, "Ancak bu sayede hile ve hurdaların önüne geçilebilir" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Ali Peri, milletvekili listelerinin sağlıklı, derin bir araştırma sonucu belirlenmesi gerektiğini, meclise kentin ve ülkenin sorunlarını bilen, çözüm üretebilecek niteliklere sahip milletvekillerinin seçilip gitmesi gerektiğini söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Ali Peri, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'yi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Peri, aday tespitleri yapılırken, araştırmanın iyi yapılması gerektiği üzerinde durdu. Peri, "Kimler ülke yönetiminde daha etkili olur. Kimler kentin ve ülkenin sorunlarına duyarlı, kimler bu konularda bilgi ve deneyim sahibi, kim yasa hazırlayabilecek ve kanunlarla ilgili çalışma yapabilecek nitelikte ve kapasite bu insanların parlamentoda görev alması lazım" dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu duruma bir an önce meclis çatısı altında çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyen Peri, başta işsizlik, yolsuzluk ve yoksulluk olmak üzere bir çok konuda önemli sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Peri, CHP'nin kendi oyunun dışında yüzde 40 olan kararsızların da oyunu alması için adayların iyi tesbit edilmesi, kararsızların da oyunu alabilecek adayların belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Bunu da ithal adaylarla değil, parti içinden adaylarla başarabiliriz dedi.

Peri, bilgisayar sistemini Amerika başta olmak üzere Avrupa'nın çok sayıda gelişmiş ülkesinde terkedildiğini, bizde ise yerleştirilmeye çalışıldığını belirterek, "Seçimlerde bilgisayar sisteminden vazgeçilmeli" dedi. Meral KINACILAR