Kulüp başkanı İbrahim Kızıl’ın içeride yaşanan gelişmelerden haberinin olmadığını belirten Akay, kardeşi Mustafa Kızıl ve As Başkan Bülent Konca’y ise hedef göstererek kulübün çöküşünün neden olduğu isimler olarak belirtti. Geçen hafta twettir hesabından yaptığı paylaşımların ardından istifa edeceğini belirten Akay, dünde resmen istifasını verdi.
İşte Hikmet Akay’ın yapmış olduğu açıklama:
KAMUOYUNUN DİKKATİNE
2014 yılından itibaren, İbrahim Kızıl başkanlığında kulübümüzün yönetim kurulunda yer aldım. Göreve geldiğim bu tarihten itibaren kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda mesai kavramı olmaksızın gece-gündüz demeden, maddi ve manevi katkıda bulunmaya çalıştım.
Çalışmalarım esnasında destur edindiğim felsefe şuydu; “Gaziantep halkına ve güzide taraftarına bir gönül borcum var. Ve ben, her şeyden ziyade bu kulübün bir taraftarıyım”
İşte bu anlayışla, amatör bir ruh ve profesyonel bir kadro ile çalışmalara başladım. Çalışmalarım esnasında aile içerisinde(yönetim içerisinde) birçok sıkıntılarla karşı karşıya kaldım. Lakin bu sıkıntıları görmezden gelip davama odaklandım. Lakin her şey istediğimiz gibi gitmedi. Yönetim içerisinde yaşadığımız ‘tekçi rejim’ günden güne su yüzüne çıktı. Bu anlayış, davamıza katkı sağlamak bir yana süratle zarar vermeye başladı.
Mustafa Kızıl ve Bülent Konca’nın başını çektiği bu anlayış birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdi. Başkan İbrahim Kızıl, bu sıkıntıları önceden görüp önlemini alması gerekiyordu. Kulübümüzün menfaatleri için sabırla bu hamleyi bekledim. Lakin aylar geçmesine rağmen bu hamle bir türlü gelmedi.
İşte bu ve buna benzer nedenlerden dolayı, büyük bir onurla yürüttüğüm Gaziantepspor Kulübü yönetim kurulundan istifa ediyorum. Bu istifa, bir bitiş değildir. Bilakis, haksızlık karşısında elif gibi bir duruştur.
Buradan ilan ediyorum ki, takımın bir neferi olarak, kulübümüzün hak ve hukukunu sonuna kadar savunmaya devam edeceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Son olarak, ayrılığımıza sebep olan ‘dikta yönetimi’ de taraftarlarımızın vicdanına havale ediyorum. Allah’a emanet olun…
A.SERDAR ÖZEKŞİ