Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık sektöründe gelinen aşamayı anlatarak, 14 yıl önceye gitmeyi hiç bir vatandaşın, eczanın, hiç bir CHP'linin hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bile istemeyeceğini belirtti.

Referandumda neden evet oyu verilmesi gerektiğini anlatan Müezzinoğlu, "Bu milletin vicdanı yanlış yapmaz. 14 yıldır milletin baştacı olarak devam ediyoruz. Artık dünyada hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. 16 Nisan bunun için önemli. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın" dedi.

saglikici.jpg

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hızlanmamız,hızlı büyümemiz gerektiğini belirterek, "20 bin doları hızlı bir şekilde yakalarsak, ne darbe,ne kriz endişemiz olur. Yasama yürütme birbirine girmiş durumda" dedi. Şahin, 1027 projesinden 900'ünü gerçekleştirdiğini de anlattı. Bunun içinde darbe anayasasından kurtulmamız gerekiyor" dedi. SGK İl Müdürü Mehmet Uzun da, katılımcılardan istihdam beklediklerini söyledi.

sagli̇km.jpg

İRFAN DEMİRCİ ALKIŞLANDI

Toplantı sonuna doğru katılımcılara söz verildi. Bunlar arasında Optisyenler Derneği Başkanı Mehmet Kahraman bakandan randevu talep ederken, Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, eczacıların sıkıntılarını dile getirdi. Özellikle muayene ücretlerinin eczacıları hastayla karşı karşıya getirdiğini söyleyen İrfan Demirci'nin büyük alkış toplaması dikkat çekti. Bakan Müezzinoğlu da, bu alkış karşısında espri yaparak "beni bile bu kadar alkışlamadınız"diye konuştu.