Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu'nu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Bakan Işık, “Gaziantep kabuğuna sığmıyor" dedi.

Adıyaman’a bir dizi ziyaret gerçekleştiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Ziyarete GAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, GAOSB Yönetim Kurulu üyeleri ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu katıldı.

HERYERDE ÖRNEK GÖSTERİYORUZ

Adıyaman programından önce Gaziantep Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ettik diyen Bakan Fikri Işık, “Son gelişmeleri OSB başkanımızla ve Sanayi Odası başkanımızla değerlendirdik. Biliyorsunuz Gaziantep sadece bölgenin değil Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri. Gaziantep sanayisini heryerde örnek gösteriyoruz. Şu anda Gaziantep’te büyük bir üretim var. Bölgede çok fazla yatırım var ve yatırım iştahı var. Biz de önümüzdeki süreçte bu yatırım iştahına cevap verecek çalışmaları hep birlikte nasıl gerçekleştiririz diye bir değerlendirme yaptık.” dedi.

HENDEKLE ÇUKUR KAZMAKLA BİR YERE VARILMAZ

Bakan Işık, “Gaziantep kabuğuna sığmıyor. Gaziantep ile birlikte Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta da büyük bir gelişme var. Biz arzu ediyoruz ki bu gelişmeden Diyarbakır’da, Mardin’de diğer illerimiz de nasibini alsın. Bölge ekonomisiyle, dinamizmiyle, ihracatıyla, turizmiyle, doğal güzellikleriyle gündeme gelsin. Terörle, hendeklerle, çukurlarla değil üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla gündeme gelsin istiyoruz. Bu noktada Gaziantep çok örnek bir ilimiz. Biz de Gaziantep’i desteklemeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

NAKIBOĞLU BİLGİ VERDİ

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu, OSB'ler ile ilgili yasal düzenlemeler konusunda Bakan Işık'tan destek istedi. OSB'lerin Türkiye ekonomisine katkısı ve ihracata olan payı çok önemli diyen Başkan Nakıboğlu, İhracat maratonunda başarılı olabilmek için yeni politikalar üreterek hayata geçirmemiz lazım. Bunun için üretimin ağırlık noktasını emek, yoğun işlerden yenilikçi, marka değeri yüksek işlere yönelmeliyiz. . Yeni pazarlara açılımı teşvik etmek, alternatif pazarlar yaratmak ve ihracat temposunu hızlandırmak için devlet desteklerinin artırılması da son derece önem taşımaktadır.” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ