Öğrencilerin ve velilerin Kart27 çilesi bitmiyor. Uzun kuyrukların oluştuğu Suburcu caddesinde bulunan Kart27 bürosu önünde bekleyen vatandaşlar ellerindeki belgelerle birlikte mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Cuma gününden beri Kart27 bürosuna gelip giden veliler kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini ve sık sık sistem gitti sözleriyle karşılaştıklarını söyledi. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin kartları olmadan okula gidemeyeceklerini belirten veliler isyan ederek, "Çocuğumuzu kart çıkarmıyorlar diye okula göndermeyelim mi?" dediler.

İŞTE VELİLERİN İSYANI

Mehmet Oktay Güdevi, "Burada 300-400 vatandaş saatlerdir sırada bekliyoruz. Vatandaşlar sistem çökmesinden dolayı kartları alamıyor. Öğrencilerimizi bu durumda okula gönderemeyeceğiz. Kız evladım okula giderken milletten kart mı dilensin? " dedi.

BİZİMLE İLGİLENEN KİMSE YOK

Saatlerce sırada beklediğini söyleyen Mehmet Razı Yaslı, "3 saatten fazladır sırada bekliyoruz . Kart27'i öğrencilerimize almak için geldik. Kaç gündür geliyoruz gidiyoruz sistem yok çok mağduruz. Burda kaç saattir sıradayız bekliyoruz bizimle ilgilenen kimse yok, kimse çalışmıyor burda 60 yaşındaki adamlar burda sırada bekliyoruz biz ne yapalım "diye konuştu.

BİZ OKULA NASIL GİDECEĞİZ?

Kart27 kuyruğunda bekleyen Yalın Berat Akgül ve Mehmet Özuçan ise, "Saat 12'den beri sırada bekliyoruz. Öğrenci kartı çıkarmak için geldik saatlerdir burada sıradayız. Biz okula nasıl gideceğiz arabası olan veli var olmayan var. Yetkililer bu duruma bir el atsın " dediler. Haluk ŞAHİN