Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk son Balıkesir maçı öncesi başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Buruk, ligin sonuna gelmelerine rağmen oyuncularının hala yüzde 100'ünü vermeye çalıştıklarını belirterek, "Onlarla çalıştığım için, bu sezonu geçirdiğim için tabi ki çok mutluyum. Çok büyük olumsuzluklara rağmen hiçbir zaman bu olumsuzlukları kendi performanslarına yansıtmadılar. Ligin genelinde teknik ekibimizle birlikte olumlu performans sergilediğimizi düşünüyorum. Şu anda son maçı kazanırsak ligi belki ilk 10 içerisinde bitireceğiz. O yüzden bu yeni kurulmuş genç takım için özellikle diğer takımların maliyetlerine baktığımızda, takımımızın maliyetleri bu ölçüde olmadıkları için başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Daha üstlere gidebilir miydik, gidebilirdik ama zaman zaman tabi ki inişler, çıkışlar, sakatlıklar, kadromuzda eksiklikler oldu. Bunları da göz önüne alırsak, yani bu sene pozitif geçtiğini düşünüyorum. Bu takım birliği daha iyi işler yapacak güçte” dedi.

KAZANMAK HER TÜRLÜ GÜZEL

Celal Doğan Tesisleri'nde teknik direktör Okan Buruk yönetiminde taktik antrenman gerçekleştiren kırmızı-siyahlı ekip, yarın Balıkesir'e gidecek. Sezonun son maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Okan Buruk, “Son hafta kazandığımız iç saha maçı bizim için büyük bir mutluluk oldu. Ligin sonu da olsa, puan durumumuz ne olursa olsun kazanmak her türlü güzel. Son 2 haftada olmalarına rağmen oyuncularımızın isteği güzel. Ligin son haftasında da aynı şekilde devam etmemiz gerekiyor” dedi.

ZOR BİR MAÇA ÇIKACAĞIZ

İyi bir takımla oynayacaklarını belirten Buruk, “Özellikle, küme düşmesine rağmen verdiği mücadele, oynadığı oyun, attığı goller, belki çok gol yiyen bir takım ama çok da gol atan bir takım. Hücum hattı çok etkili. Çok da iyi oyuncuları var. Ligin son maçı da olsa zor bir maça çıkacağız. İki taraf da kazanmak isteyecektir. Hem maddi hem manevi olarak kulüplerimize, bizlere getirileri var. Bunun için de maça hazırlanıyoruz.

BİRÇOK FUTBOLCUYA İZİN VERDİK

Oyuncuların bir kısmına izin vermek durumunda kaldık. Sakatlıkları olanlar var. Cezalı olan oyuncularımız var. Bizde kiralık olup belki önümüzdeki sene bizde olmayacak oyuncularımıza da izin verdik. Gençlerden de takviye yapıp Balıkesirspor maçına çıkacağız. İnşallah kazasız belasız güzel bir maç olur” şeklinde konuştu.

ÇOK İYİ SEZON GEÇİRDİK

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, sezonun değerlendirmesini yaptı. Bu sezon 22-23 yeni oyuncuyu kadroya kattıklarını belirten Buruk, her şeye rağmen yine de takım birliğinin olduğunu belirterek, "Türkiye’de ilk senesi olan oyuncular var. Alt liglerden gelen oyuncularımız vardı. Yurt dışından gelen, bu ligi tanımayan oyunculardı ama her şeye rağmen özellikle takım olgusu içinde, takım birliği içinde bence çok iyi bir performans verdiğimizi düşünüyorum. Bunda en büyük payı olan oyunculara öncelikle teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

HEP CİDDİYE ALDILAR

Oyuncularından çok memnun olduğunu ifade eden teknik direktör Buruk, oyuncuların, her idmanı, her maçı, oynadığı her oyunu ve lig içindeki her şeyi ciddiye aldıklarını vurguladı. Buruk, böyle bir oyuncu grubuyla çalışmanın çok önemli, büyük bir zevk olduğunun altını çizdi.