AK Parti Gaziantep Milletvekili aday adaylarının kaderini bu dörtlü çizecek. Yapılan temayül sonrası Ankara'’ya çağrılacak olan 106 aday adayı, Haluk İpek, Azize Sibel Gönül, Hüseyin Tanrıverdi ve Osman Can'’dan oluşan komisyonun karşısına sınava çıkacak.

AK Parti'’nin bu seçimde farklı bir uygulamaya giderek, şehirlerde temayüle giren tüm adayları Ankara'’ya çağırma kararı doğrultusunda Gaziantep'’teki 106 aday adayı genel merkezde gruplar halinde komisyon önüne çıkacaklar. Edinilen bilgiye göre, 106 aday adayı ön elemeden geçirilecek, sonra ara komisyonlarda ilk sınavda verilen notlardan sonra ya devam, ya tamam diyecek.

MÜLAKATTA PUANLAMA SİSTEMİ UYGULANACAK

Genel merkezden alınan bilgiye göre, her aday adayına çeşitli sorular yöneltilecek. Verecekleri cevapların yanısıra, duruşları, fizik durumu, giyimi ve konuşması verilecek puanlarda önemli rol oynayacak. Böylece ilk mülakatta her aday adayına kriterlerine göre notlar verilecek ve ara komisyona havale edilecek. Ara komisyon ise ilk mülakattaki notların yüksekliğine göre, elemişini yapacak, devam edecek olanlara sıralama kapısı aralayacak.

10 İL AYNI KOMİSYONDA OLACAK

Gaziantep'’in içerisinde yer alan Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Artvin, Çankırı ve Tunceli illerinden gelecek olan aday adayları, Haluk İpek, Azize Sibel Gönül, Hüseyin Tanrıverdi ve Osman Can’'dan oluşan komisyon önünde mülakata tabii tutulacak.

BUGÜN BAŞLIYOR

Mülakat yapılacak olan illerden gelecek aday adayları için mülakatın bugün başlayacağı öğrenildi. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'’ın Gaziantep’'e gelecek olması nedeniyle, şehrimizden gidecek olan 106 adayın mülakatının Pazar gününe sarkabileceği ileri sürüldü.

KİMLER MÜLAKATA GİRMEYECEK?

AK Parti’'de mülakata girmeyecek olanlar arasında mevcut milletvekilleriyle, eski milletvekilleri olduğu öğrenildi. Bunun yanısıra MYK üyesi olanların da mülakata alınmayacağı gelen bilgiler arasında. Gaziantep’te bu durumda 14 aday adayı mülakata girmeyecek. Haber Merkezi