Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde 5 yıl sonra ilk kez doğum yapan maymunların 3 yeni yavrusu, herkesin ilgi odağı oldu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde doğal ortamlarında kalan hayvanların doğum oranı her geçen gün artıyor. En son 5 yıl önce doğum yapan maymunların 3’ü birden doğum yaptı. Hayvanat Bahçesi’nin 3 yeni üyesinin anneleri ise fındık, fıstık, kuru üzüm ve incirle beslendirilerek sütü çoğaltılıyor. Annelerinden bir an olsun ayrılmayan yavru maymunlar hayvanat bahçesini ziyaret eden herkesin ilgi odağı haline geldi.

ÇOK MERAKLILAR

Yavrular meraklı bakışlarla çevrelerinde olup biteni izliyor. Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanat bahçesinde hayvanların doğal ortamlarında yaşayabilmesi için bütün imkanların seferber edildiğini ifade ederek, bu sayede doğurganlık oranının da Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyledi.

3 MAYMUN BİRDEN DOĞUM YAPTI

Özsöyler, doğurganlık oranında dünya sıralamasında iyi bir noktada olduklarını ve bu nedenle 3 maymunun birden doğum yaptığını ifade ederek, “Gaziantep Hayvanat Bahçemiz Türkiye’de doğurganlık oranı Avrupa doğurganlık oranı en fazla olan hayvanat bahçelerinden bir tanesidir. Tabi sevinçli bir haber yaşadık. Velvet türü maymunlarımızın 3 tanesi yavru yaptı. Bunlar tabi nadir doğuran türlerdendir. Maymunların bu hayvanat bahçesinde doğurmasının sebebi doğal ortama uygun barınaklar hazırladığımızdandır. Kendilerini önce doğum odasına aldık. Doğurmadan önce ve orada özel olarak besledik kendilerini ve üç maymunda bir birinden farklı 2 dişi, 1 erkek olmak üzere 3 tane maymun yavrusu doğurdu. Bunların tabi sütlerini artırmak için annelerine özel losyonlar hazırladık. Kayısı kurusu, badem içi, yem fıstığı, ay çekirdeğinden oluşan özel bir losyon hazırladık kendilerine. Kendilerini özel hayvan türlerinden erkeklerden ayırdık. Yaklaşık 5 yıldır doğum yapmıyorlardı. Yeni doğum yapmaya başladılar. Büyük bir sevinç yaşıyoruz” dedi. İHA