Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, partisinin il örgütünü tanıtmak amacıyla basınla biraraya geldi. Başaran Pazar günü Genel Başkan İdris Bal'ın Gaziantep'e gelerek hem il binasının açılışını yapacağını belirterek, "Şuanda sağda bulunan partiler hiçbir alternatifi doğurmadıkları için bizler bu partideyiz" dedi.

DGP Gaziantep İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya DGP Gaziantep İl Başkanının yanı sıra DGP Şahinbey İlçe Başkanı Sevim Balkan, DGP Şehitkamil İlçe Başkanı Elif Demir ve DGP Gaziantep Teşkilat Başkanı Ahmet Demir katıldı. Toplantıda konuşan Demokratik Gelişim Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran Demokrat Partinin Gençlik kolları başkanlığından geldiğini belirterek siyasete yabancı biri olmadığını yeni kurulan partilerinin herkesimden insanı kucaklıyacağını belirtti. Başaran, "Partimiz resmi olarak 4 Kasım 2014'de kuruldu. DGP Gaziantep İl Başkanlığımız ise bundan bir ay önce kuruldu. Yeni bir partiyiz seçimlere katılabilmemiz için normalde 41 ilde seçimlerden önce teşkilatlarımızı tamamlamamız gerekirken biz parti olarak 69 ilde teşkilatlanmamızı tamamladık 80 ildede il başkanlığımız var . Partimizde herkesimden vatandaşlar yer alıyor partimizde sağından tutun soluna esnafından tutun sanayicisine kadar yoğun bir katılım var katılımın vatandaşlar partimize gelirken korkuyorlar ama katılımlarımız sürüyor" dedi.

Genel Başkan İdris Bal'ın Pazar günü Gaziantep'te olacağını belirten Başaran, "İdris Bey'in Gaziantep'e gelişinden sonra katılımlarımız dahada hızlanarak devam edecek. Partimizi sağda alternatif bir oluşum olması için kurduk. Şuanda sağda bulunan partiler hiçbir alternatifi doğurmadıkları için bizler bu partideyiz. Hoca dik duran bir arkadaşımız. AK Parti'deyken 9 tane rapor sundu bunlar hepte iktidarın yanlışlarına vuran raporlardı. Bunlar mesala açılım sürecinin aldatma süreci olduğu belirten açılımın gerçekten Kürt Halkıyla değilde farklı yerlerle masaya oturularak yapıldığını söylemiştir. İdris Bal'a bu parti kurulma sürecinde birçok teklifler oldu ama o kabul etmedi inşallah muaffak olacağız" dedi.

AK Parti'nin yaptırdığı anket sonuçlarına göre AK Parti'nin yüzde 30, MHP'nin yüzde 14 çıktığını belirten Başaran, "SONAR Şirketinin yaptığı anketle en sona koyduğu bir madde var anket yapılan yüzde 40 yeni bir parti yeni bir lider diyor. Yüz kişiden 60 kişi üzerinden AK Parti yüzde 51 alıyor yüzde 40 ise yeni bir parti yeni bir lider diyor şimdi yenibir parti yeni bir lider olduğu zaman yüzde 40'ın tamamını almasada yüzde 20 gibi bir potansiyel var bunu hedefliyoruz. Pazar günü Genel Başkanımız İdris Bal Gaziantep'e gelecek bulunduğumuz il binasının açılışını yapacak" diye konuştu. Haber Merkezi