GAZİANTEPSPOR – BURSASPOR

SAHA: BURSA ATATÜRK STADYUMU

HAKEMLER: ÖZGÜR YANKAYA – ALPASLAN DEDEŞ – CEMAL BÜNGÜL

TARİH: 23 AĞUSTOS PAZAR (YARIN)

SAAT: 19.30

YAYIN: LİG TV

Süper ligde 2015 – 2016 sezonuna kendi evinde Kasımpaşa karşısında farklı mağlup olarak hezimete uğrayan Gaziantepspor, yarın deplasmanda Bursaspor’un konuğu oluyor.

Geçen hafta elinde ki yeni transferleri oynatamayan teknik direktör Mutlu Topçu Abuda, Putsila ve Larsson’un lisanlarının çıkmasının ardından rahat nefes aldı. Sezonun ilk haftasında taraftarlarını üzen kırmızı – siyahlı futbolcular, güçlü rakibi karşısında puan veya puanlar alarak haftayı tamamlamak istiyor.

Bursa Atatürk stadyumunda yarın saat 19.30’da başlayacak mücadeleyi Edirne üst klasman hakemlerinden Özgür Yankaya yönetecek. Yankaya geçen sezon Kamil Ocak stadyumunda Galatasaray ile oynanan maçta kırmızı – siyahlı filelere giden topu seyrederken yapmış olduğu davranışla şimşekleri üzerine çekmişti.

BOŞ DÖNMEYECEKLER

Gaziantepsporlu futbolcular, geçen hafta elde edilen farklı mağlubiyetin üzüntüsüyle hafta içinde yapılan çalışmalarda morallerinin bir hayli bozuk olması dikkat çekmişti. Kasımpaşa karşısında sergilenen oyunu kendilerine kesinlikle yakıştırmayan futbolcular, hatalarını telafi ettirmek istiyor.

Bursaspor’un güçlü bir takım olduklarını ve bu sezon ilk defa kendi taraftarlarının önüne çıkacaklarını kaydeden kırmızı – siyahlı futbolcular, “Bizde ilk hafta ki mağlubiyetimizi telafi etmek zorundayız. Bu nedenle oldukça zorlu bir karşılaşma olacak. Her ne kadar deplasman dezavantaj olsa da biz bunu avantaja döndürüp ne olursa olsun evimize boş dönmek istemiyoruz” dediler.

HEYECAN YAPMAYIN

Gaziantepspor’un genç teknik direktörü Mutlu Topçu, hafta içinde futbolcularıyla yaptığı ayaküstü toplantıda Kasımpaşa maçında sahada heyecanlandıklarını ve bu nedenle mağlup olduklarını söylemişti.

Bursaspor karşısında da aynı hataları tekrarlamamalarını isteyen Topçu, “Sizlerde en az rakip takım kadar iyi ve yeteneklisiniz. Her ne kadar deplasmanda oynayacağımız maç zorlu olsa da sizler bunun üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. Geçen haftaya göre elimiz daha da güçlendi ne kadar kendimizden emin olur ve kendimize güvenirsek otoriterleri yanıltıp lehimize bir sonuçla haftayı tamamlarız” dedi.MUHARREM TÜRKOĞLU