Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı İrfan Çelikaslan, siyasetin tüm yaşamımızı belirlediğini ifade ederek, herkesin siyasetin içinde olması gerektiğini söyledi.

ŞANLIDER'DEN DESTEK İSTEDİ

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (ŞANLIDER) ziyaret eden Çelikaslan, dernek yöneticileriyle aday adaylığı çalışmaları ve siyaset hakkındaki görüşlerini paylaşarak destek istedi.

PARTİ AYRIMI YAPMIYORUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ŞANLIDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, “Parti ayrımı gözetmeksizin tüm aday adaylarına kapımız açıktır ama İrfan bey derneğimizin kuruluşundan bu yana bizimle birlikte. ‘Derneğimizin bir siyasi görüşü olmayacak’ ancak derneğimiz her platformda olduğu gibi siyasi platformlarda da Urfalılarla dayanışma içinde olacak. Tüm partilerden aday olan üyelerimizi, hemşerilerimizi destekleyecek, onlarla dayanışma içinde olacağız” dedi.

TEMSİLDE ADALET İSTİYORUZ

Gaziantep’teki Şanlıurfalıları birlik ve beraberlik içinde bir aile birlikteliği ortamına sokmak amacıyla dernek kurduklarını anımsatan Erdoğan, “Temsilde adalet, katılımcı demokratik sistemlerin olmazsa olmazıdır. Demokratik temsil bireylerin, grupların aidiyet duygusunu, sahiplenme duygusunu pekiştirmek, toplumsal dayanışmayı artırmak açısından önemlidir. Gaziantep'te TÜİK verilerine göre 221 bin Urfalı varsa bunların Gaziantep’in siyasetinde temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Partilerin iç işleyişlerine karışmayacağız. Siyasi partilerin ehliyet ve liyakat kadar temsilde adaleti de gözeteceklerine inanıyorum. ŞANLIDER demokratik temsil açısından bu konunun takipçisi olacaktır” diye konuştu.

ZİKZAK ÇİZMEDİM

Erdoğan’a görüşleri nedeniyle teşekkür eden İrfan Çelikaslan da ŞANLIDER’in kendi evi gibi olduğunu belirterek, “Kuruluşunda çok çaba gösterdim, çok önemsediğim en önemli şeylerden biri burasıdır. Beşeri ilişkilere, dayanışmaya önem veren biriyim. Siyasete de uzak değilim, uzun zamandır içindeyim ve siyasi çizgim hep düz oldu, zikzak çizmedim” dedi.

HER ŞEYİ SİYASET BELİRLİYOR

AK Parti Genel Merkezi’nde katıldığı mülakatta “Neden siyaset?” şeklindeki bir soruya verdiği yanıtı aktaran Çelikaslan, “Bir sanayici olarak çalışanlarımızın SGK primlerine, ödediğimiz vergiye, ithal ettiğimiz ürünlerin gümrük vergilerine, bir vatandaş olarak çocuklarımızın eğitimine, sağlık sistemine hatta soframızdaki ekmekteki tuz oranına kadar siyaset belirliyor. Onun için hepimiz siyasetin içinde olmalıyız, temsil edilmeliyiz. Uzun yıllardır siyaset kurumunun içinde oldum, olmaya da devam edeceğim” şeklinde konuştu. Haber Merkezi