fatma1.jpg

ŞAHİN'İN YÜZÜ GÜLDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Hem Gaziantep hem de Türkiye'de yüzde 80'in üzerinde bir katılım bekliyorum şu ana kadar ki oy oranları onu gösteriyor." dedi Merkez Şahinbey ilçesindeki Aslı Alevli İlkokuluna eşi İzzet ile gelen Şahin, "1362" numaralı sandıkta oyunu kullandı. Okuldaki sandık ve güvenlik görevlilerine başarılar dileyen Gül, oy kullanmak üzere gelen vatandaşlarla da sohbet etti. Şahin, buradaki açıklamasında sandıkların demokrasilerin en büyük gücü olduğunu söyledi. Milletin vereceği kararı herkesin kabul etmesi gerektiğini belirten Şahin, şöyle konuştu: "Yüzde 80'lerin üzerinde bir katılım bekliyoruz. Her sandıkta müşahitlerimiz var ve oradaki arkadaşlarımızın hızlı bir şekilde oradaki sandıklara sahip çıkması önemli bir başlangıç oldu. Güçlü bir katılım var. Hem Gaziantep hem de Türkiye'de yüzde 80'in üzerinde bir katılım bekliyorum, şu ana kadar ki oy oranları onu gösteriyor."

ŞİMŞEK: SÖZ MİLLETİN

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, halk oylaması kapsamında Gaziantep'te oyunu kullandı. Beraberindekilerle merkez Şehitkamil ilçesindeki Hasan Celal Güzel Ortaokuluna gelen Şimşek, 1021 numaralı sandıkta oyunu verdi. Oy kullanma işleminin ardından okuldaki diğer sandıkları da ziyaret ederek görevlilere başarılar dileyen Şimşek, okula oy kullanmak üzere gelen vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Şimşek'in sandığındaki ilk oyu kendisinin kullandığı görüldü.

si̇mset.jpg

Başbakan Yardımcısı Şimşek, okuldan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en önemli halk oylamasında oyunu kullandığını söyledi.

si̇msek.jpg

Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirten Mehmet Şimşek, "Artık söz de karar da milletin. Kampanya bitti, bugüne kadar çalıştık, son söz milletin. Milletimiz ne karar verirse ülkemiz için en güzeli o demektir." dedi. Şimşek, bir basın mensubunun, "Bu kadar erken oy kullanmanızın özel bir sebebi var mı?" şeklindeki sorusuna, güne erken başlayan bir insan olduğu için oyunu da bu saatte kullanmak istediği yanıtını verdi.

GÜL: GÜÇLÜ BİR KATILIM VAR

gul-001.jpg

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Parti seçiminden öte Türkiye'nin kaderiyle ilgili bir seçim, güçlü bir katılım olacaktır." dedi. Merkez Şehitkamil ilçesindeki Batıkent Mehmet Eruslu İlkokuluna eşi İlknur ve oğlu Ali Hamza ile gelen Gül, "1069" numaralı sandıkta oyunu kullandı. Okuldaki sandık görevlilerine başarılar dileyen Gül, oy kullanmak üzere gelen vatandaşlarla da sohbet etti. Abdulhamit Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sandıktan çıkacak sonuçtan Türkiye'nin kazanacağını söyledi. Katılımın şu an için yüksek olduğuna değinen Gül, "Çok iyi katılımın olacağına inanıyorum. Çünkü bir parti seçiminden öte Türkiye'nin kaderiyle ilgili bir seçim, güçlü bir katılım olacaktır." şeklinde konuştu.

TAYYAR HASAN LÖK KÖYÜNDE KULLARDI

sami̇.jpg

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar oyunu kullandı. Tayyar oyunu İslahiye ilçesine bağlı dağ köyü olan Hasan Lök Köyünde Kullandı. Beraberinde İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ve partililer ile birlikte zamanla dağı eteklerindeki dağ köyüne oy kullanmaya gelen Tayyar sandık görevlileri ve vatandaşlar ile sohbet etti. Tayyar daha sonra oyunu kullandı.

ÇELİK'TE OGUZELİ'NDE

AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik referandum için oyunu kullandı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik oyunu Oğuzeli Atatürk Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Milletvekili Çelik, oy verme işlemi öncesinde sandık görevlileri ile bir süre sohbet ederken ardından sandık görevlilerine kolay gelsin dileklerinde bulundu.

oy1.jpg

KOÇER EŞİYLE KULLANDI

Çelik, oyunu kullanmasının ardından ise “Aziz milletimiz bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmadı. İstiklalimiz ve istikbalimiz için son sözde kararda milletimizin bu ülke hepimizin" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, oyunu kullandı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Sarısalkım İlköğretim Okulu'nda eşi Füsun Koçer ile birlikte halk oylaması için oyunu kullandı. Koçer, oyunu eşi Füsun Koçer ile birlikte 1330 nolu sandıkta kullandı. Koçer, oy sonrasında “Oyumuzu kullandık Söz ve karar milletin” dedi.

TAHMAZOĞLU ERKENCİ

tahmaz.jpg

Şahinbey ilçesi Belediye Başkanı Mehmet tahmazoğlu, oyunu sabah saat 07:00'de kullandı. İlçedeki Binbaşı Dündar Taşer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne sabahın erken saatlerinde gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mahmet tahmazoğlu, oy kullanma işleminin başladığı sat 07:00'de oyunu kullandı. kullandığı oyun ve referandumun hayırlı olmasını dileyen Tahmazoğlu, "Halkoylamasının ülkemizin önünü açmasını, milletimizin refah ve huzur getirmesini diliyorum. , Önemli bir halk oylaması. Bugün verilecek kararla inşallah gençliğimizin ve ülkemizin geleceğini oyluyoruz. Güzel bir netice çıkmasını, milletimize huzur getirmesini diliyorum" dedi.

Tahmazoğlu, sandık ve güvenlik görevlilerini de gezerek, başarılı çalışma diledi.

EKİCİ: HAYIRLI OLSUN

ekici.jpg

CHP Milletvekili Akif Ekici oyunu kullandı ve "Ülkemizin geleceği için büyük önem arz eden referandumda oyumuzu kullandık. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

GÖKDAĞ İLGİ GÖRDÜ

gokdag.jpg

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, anayasa değişikliği için halk oylamasında oyunu kullandı. Vatandaşlar ve sandık görevlileriyle selamlaşan ve kısa süre sohbet eden Gökdağ, oyunu kullandı.

Gökdağ, yaptığı açıklamada, halk oylamasının Türkiye için güzel günlere vesile olması temennisinde bulunarak, “Oyumuzu kullandık. Hayırlı olsun” dedi. Gökdağ, daha sonra vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.