CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun halkın ilgisi ve organizasyonda sarkma olmaması nedeniyle Gaziantep ziyaretinden oldukça memnun ve umutlu ayrıldığı öğrenildi. CHP İl Başkanı Av. Mehmet Gökdağ, İhsanoğlu'nun kendilerine teşekkür ettiğini belirtirken, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, İhsanoğlu'nun miting yapmış gibi olduk dediğini söyledi. Mehmet Şeker, Akif Ekici İhsanoğlu'nun ülke için bir şans olduğunu belirtirken

GÖKDAĞ: MEMNUNİYETİNİ PAYLAŞTI

CHP İl Başkanı Av. Mehmet Gökdağ, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu havaalanında 2 bine yakın aracın karşıladığını, o anın muhteşem olduğunu belirterek, İhsanoğlu'nun çarşı ve esnaf gezisinde halkın ve esnafın ilgisi karşısında memnuniyetini kendileriyle paylaştığını söyledi.

BİZE TEŞEKKÜR ETTİ

İhsanoğlu'nun ilimizde gerçekten memnun kalınacak bir ilgiyle karşılandığını belirten Gökdağ, "5 parti birden organizasyon yaptık. Başarılı geçti. Sonra BBP' de dahil oldu. Hem organizasyonda herhangi bir aksaklık olmaması hem halkın ilgisi nedeniyle Sayın İhsanoğlu, Gaziantep'ten mennun ve umutlu ayrıldı, bize de teşekkür etti" dedi.

TAŞDOĞAN: MİTİNG YAPMIŞ GİBİ OLDUK

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Gaziantep ziyaretinin mitingi aratmadığını söylediğini belirterek, "Çok sayıda kişiyle temas kurdu. Bir koca bir miting yapsanız ancak bu kadar kişiyle buluşursunuz. Yolda el sallayanlar ve esnafın ilgisi oldukça güzeldi. Sayın İhsanoğlu, miting yapmış gibi olduk dedi" diye konuştu.

BAKIRCILAR ÇARŞISINDA BÜYÜK İLGİ

İhsanoğlu'nu daha önce Gaziantep'e geldiği ve alışveriş yaptığı için çoğu esnafın tanıdığını belirten Taşdoğan, "Esnaftan bazılarından alışveriş yapmış, eşi hanımefendi de el dokuması birşeyler almış. Bakırcılar Çarşısı'nda büyük bir ilgi vardı. Diğer bütün organizasyonlarda halkın ilgisi fazlaydı. Çatı adayımız kentimizden mutlu ve umutlu ayrıldı" dedi.

EKİCİ: GAZİANTEP'TEN MUTLU AYRILDI

CHP Gaziantep eski Milletvekili ve büyükşehir adayı Akif Ekici, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ülkemiz için bir şans olduğunu söyledi. İhsanoğlu'nun Gaziantep'ten son derece mutlu bir şekilde ayrıldığını belirten Akif Ekici, "Hem havaalanındaki 2500 araçlık konvoyla karşılamada, hem şehirdeki salon, esnaf gezisi ve açık iftar yemeğinde Gazianteplinin ilgisi Ekmeleddin beyi son derece mutlu etti. Mutlu bir şekilde Gaziantep'ten saat 22:00 gibi ayrıldı" dedi.

GAZİANTEPLİ GEREĞİNİ YAPACAKTIR

'Birlik, beraberlik, dostluk kardeşliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemde, gerginlik ortamını yaratanlardan kurtulmanın zamanının geldiğini hep beraber görüyoruz' diyen Ekici, "Huzurlu bir ortam istiyoruz. Güvenli bir ortam istiyoruz. İnsanları ayrıştıran değil, birleştiren, bütünleştiren, ötekileştirmeyi ortadan kaldıran yüzde 50'yi evinde zor tutuyorum zihniyetinin ortadan kalkması gerektiğini hepimiz görüyoruz. Yüzde 50 değil, ülkemizde 100 var. Hepimiz biriz ve kardeşiz. Bu zihniyetin hakim olması gerekiyor. Bizi yönetenlerinde bu zihniyeti taşıması gerekiyor' diyen Ekici, "Görmek istediğimiz, duymak istediğimiz şeyleri Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan duyduk. Bu dönemde Ekmeleddin Bey ülkemiz için bir şanstır. 10 Ağustos'ta Gazianteplinin ve halkımızın bunun gereğini yapacağına inanıyoruz" diye konuştu.

ŞEKER: TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS OLABİLİR

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, İhsanoğlu'nun havaalanında görkemli bir şekilde karşılandığını belirterek, "Esnafı gezerken, sokaktayken, toplantı yaptığımız ortamda herkes ciddi şekilde dinliyordu, iyi bir ilginin olduğunu gördük. Kendisi birleştirici, bütünleştirici kimseyi karalamalan Türkiye'de neler yapılması gerektiğini anlatıyor. Türkiye için bir şan olabilir. Ekonomik kalkınmada, birlik beraberliğin sağlanmasında ve siyasi ve sosyal problemlerin çözülmesinde bir şans olabilir" dedi.

ESNAF HEDİYELER SUNDU

İhsanoğlu'nun Gaziantep'ten memnun ayrıldığını belirterek, "Ziyaretten çok memnun kaldı, burada yeni insanları tanıdım değişik insanlarla birlikte oldum dedi. Esnaf kendisine ciddi hediyeler verdi bakır, kutnu hediye ettiler, kimisi tatlı hediye etti. Esnafın ilgisi büyüktü. Kendisi de çok mutlu oldu. İftar yemeğinde Gaziantep'e geldiği için mutlu olduğunu belirterek kentten teşekkür ederek ayrıldı" diye konuştu. Meral KINACILAR