· Oyunu ön tarafa yıktık ve farklı galibiyetler almaya başladık.
· Son maçlarımızı biz 10 bin kişiye oynamaya başladık.
· Geçen sezon ilk yarıda bazı takımlar şampiyon ilan edilmişti ama sezonu 10’uncu sırada bitirdiler.
· En iyisini transfer etmek için bütün her şeyimizi seferber ettik.
· Gazişehir gibi imkanları çok iyi olan bir kulüpte çalışmak bir şanstır.
· Taraftarlarımızın bize vereceği çok güç var çünkü bazen çok zorlu maçlarımız olacak.
· Bizim kendi oyun yapımız var bunu her takımda uyguluyorum.

Kırmızı – Siyahlı temsilcimizin teknik direktörü Mehmet Altıparmak, TRT SPOR’da Cüneyt Ersan’ın sunduğu ve Hayri Ülgen’in yorumcu olarak katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Gaziantep şehrinin kendilerine inanmaya başladığını aktaran tecrübeli teknik adam, çok önemli bir golcünün de transfer edileceği müjdesini verdi.

10 BİN KİŞİYE OYNAMAYA BAŞLADIKGeçen sene Play Off finali oynayan Gazişehir’den sonra bu sezon ki hedefin mutlaka ilk ikiden süper lige çıkmak oluğunu söyleyen Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Mehmet Altıparmak, “Ben ve ekibim göreve geldikten sonra çok gerilerden başladık. Oyun olarak ta çok gerideydik, skorlarımız belki oyuna yansımıyordu ama bizden sonra hem skor olarak farklı galibiyet hem de oyun anlamında gelişme kaydetti. Oyunu ön tarafa yıktık ve farklı galibiyetler almaya başladık. Tabi bunlar bizim hedefimiz doğrultusunda yapmamız gerekenlerdi. Ayrıca her kese bir imaj vermemiz gerekiyordu. Ben gittiğim de 500 taraftara oynuyorduk ne zaman başarılı oluyorsunuz o zaman taraftarlar gelmeye başladı. Son maçlarımızı biz 10 bin kişiye oynamaya başladık. Gaziantep’te 10 bin kişi maça gelmek müthiş bir rakamdır. Şimdi artık herkes bize inanmaya başladı bu inançta bizi biraz daha sorumluluk almaya itiyor. Devre arası bu anlamda bizim için çok önemli oldu. İlk yarıda Balıkesirspor maçına kadar gerçekten müthiş bir ivme yakaladık ama son üç maçta mevkisel yetersizliklerden sıkıntılar yaşadık. Orta saha ve ön liberolarımızı stoper oynatmak zorunda kaldık” dedi.

TEK HEDEFİMİZ SÜPER LİGE ÇIKMAKLigin ikinci yarısında hiçbir şeyi tesadüfe bırakmamak için çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Altıparmak, “Kimse merak etmesin biz elimizden gelenin her şeyini hem transfer hem de saha anlamında yapacağız. Bizim bir tek hedefimiz var ilk ikiden süper lige çıkmak. Şu anda Gençlerbirliği ile Denizlispor bizim çok önümüzdeler. 5 ve 10 puan var ama bu lig çok farklıdır. Geçen sezon ilk yarıda bazı takımlar şampiyon ilan edilmişti ama sezonu 10’uncu sırada bitirdiler. Biz bunları da biliyoruz, bizim için önemli olan istikrarı yakalamak. İnşallah ilk yarının ilk maçına da Denizlispor ile başlayacağız. Bütün her şeyimizle o maça hazırlanacağız. Eğer kazanırsak farkı ikiye indireceğiz ondan sonra lig bizim için yeniden başlayacak. Bunun bilincindeyiz ve bunun neticesinde transfer yapmaya başladık” dedi.

İKİ TRANSFER DAHA YAPILACAKForvet ve sağ açık mevkilerine transfer arayışlarının devam ettiğini açıklayan tecrübeli teknik adam, “Görüştüğümüz bazı isimler var ama biz en iyisini almak için bütün her şeyimizi seferber ettik. Muhakkak bir forvet alacağız, iyi bir golcü gelecek. Belki çok isimli biri de gelebilir, bunlar başkanımızla görüşme halindeler. Şu ana kadar 4 transfer yaptık. Bizim en büyük sıkıntımız geri tarafımızdı. İki transfer daha yaptıktan sonra eğer yine lazım olursa tekrar yönetimle görüşürüz ”dedi.

YAŞADIKLARIMIZ BİZ TECRÜBE OLUYORŞampiyonluk hedefi doğrultusunda yapılan baskıları hissetmediklerini aktaran Altıparmak, “Daha önceleri de bu baskıları yaşadığımız için artık bunlara alıştık. Biz bu yaşadıklarımızı anlatmış olsak roman olur, herkesin kendi yaşadığı çok önemli günler oldu. Bunların hepsi bize tecrübe oluyor, bu tecrübeleri gittiğimiz takımlarda ekstra tecrübelerle üzerine kata kata devam ediyoruz. Artık bu ligi çok iyi bilen bir teknik direktörüm, ne yapılması gerektiğini biliyorum, bu doğrultuda da çalışıyoruz. Bizden beklentiler baskı oluşturacak mı? Muhakkak oluşturacak ama bu baskıyı da aşabilecek tecrübemiz ve oyuncu kadromuz mevcut. Bunların yanı sıra Gazişehir gibi imkanları çok iyi olan bir kulüpte çalışmakta bir şanstır. İnşallah bu imkanların hepsini seferber edeceğiz ve Gazişehir’in layık olduğu Gaziantep şehrinin beklediği süper ligi yakalayacağız” dedi.

TARAFTARLARIMIZ DAHA FAZLA YANIMIZDA OLACAKTIRGazişehir Gaziantep taraftarlarına teşekkür eden Altıparmak, “İlk yarının son üç maçında inanılmaz ambiyans yarattılar. Bu ambiyansa biz ve futbolcularda çok şaşırdı demek ki bu potansiyel Gaziantep’te var ve İnşallah ikinci yarı Denizlispor maçıyla o taraftarlarımızın tamamını stadyumda görmek istiyoruz. Onların bize vereceği çok güç var çünkü bazen çok zorlu maçlarımız olacak. Geçen sene Erzurum’da şampiyon olduğumuz da özellikle iç sahada taraftarların bu gücünü içeride çok hissediyorduk. Birçok maçlarda takımın tam bitme anında devreye giriyorlardı. Bu çok önemli aynı durumlar şu anda Gaziantep’te de başladı, gerçekten son üç dört maçta onları hissetmeye başladı. Ligin ikinci yarısında taraftarlarımızın daha da fazla yanımızda olacağını biliyoruz. Beklentileri de biliyoruz, biz başarılı olduktan sonra sezon stadyumunda o stadyumu doldurup şampiyonluk turunu atmak istiyoruz” açıklamasını yaptı” dedi.

KİMSEYE ÖNLEM ALMAYACAĞIZHiçbir takım için özel önlem almayacaklarını söyleyen Altıparmak, “Tabi ki her rakibimizi de analiz ediyoruz. En önemli rakiplerimizden Denizlispor ile ilk maçımıza çıkacağız onların nasıl oynayacaklarını biliyoruz, bizim de bir yapımız var. Biz aşırı önlem almayacağız, bizim kendi oyun yapımız var bunu her takımda uyguluyorum. Zaten ligin en çok gol atan takımıyız ama bunun daha da fazlalaştırmamız gerekiyor. Denizlispor veya bundan sonra oynayacağımız çok önemli maçlar var bunları kazandıkça güvenimiz artacak. Bunu da bir an önce yakalamamız lazım bu da Denizlispor maçı bizim için çok önemli olacak. Galip gelmemiz durumunda rakibimizi yakalama şansımız var deyim yerindeyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.
MUHARREM TÜRKOĞLU