Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Menderes Karaduman, temayül yoklamasından sonra gazetemize konuştu ve "hayırlısı neyse o olsun. Ben AK Parti teşkilatının kurucu üyesiyim. Partimi de, şehrimi de iyi tanıyorum. Özellikle Gaziantep'in röntgenini çeken birisiyim"dedi. Karaduman sözlerine devamla; " Bu şehrin sorunlarını her zaman dile getirir, çözüm önerileri sunarım. Temayül'de yüksek oy aldığıma inanıyorum. Kendime Referans gösterdiğim Sayın Fatma Şahin'in de oyunu bana verdiğine inanıyorum. Milletvekili adayı olup, seçilmem halinde Gaziantep'in sorunlarının bire bir takipçisi olacağım. Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz. Beni ilçe başkanlarına meclis üyelerine sorun. Boş lafla peynir gemisi yürümez. İşlerin takipçisi değil çözümcüsü de olacağım"diye konuştu.

O GÜNLER ZOR GÜNLERDİ

Siyasete Refah partisiyle başladığını, daha sonra Fazilet partisi Gaziantep il teşkilatı kurucu üyesi olarak devam ettiğini anlatan Menderes Karaduman, "Ondan sonra Ak parti teşkilatı kurulmak için çalışmalar başlatıldığında bize de teklif edildi. O günler zor günlerdi. 28 Şubat'ın kasvetli havası, kara bulutları ülkemizin üzerinde dolaşırken bırakın Ak partiden aday olmayı yanından bile geçmeyi düşünmüyorlardı. Biz her zaman şunu söyledik bizim çizgimiz ve istikametimiz hiç bir zaman değişmedi, bozulmadı. Duruşumuz nettir, flu bir görüş içerisinde hiçbir zaman olmadık. Tabi biz memleketimizin aydınlığa çıkması için bu hareketin içinde yer almamızı uygun gördük ve Ak Parti'de Gaziantep il teşkilatında kurucu üye olarak başladım. Daha sonra medya ve tanıtımdan sorumlu başkan yardımcısı, ondan sonra da siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görevimize devam ettik" dedi.

ŞEHRİN RÖNTGENİNİ ÇEKTİM

2009 yerel seçimlerinde Şahinbey'den il genel meclis üyeliği için aday adayı olduğunu ve seçildiğini anlatan Karaduman, "Onun akabinde il genel meclis başkanlığı yaptım. Görev yaptığım süre içinde Gaziantep'i çok daha yakından tanıma fırsatı buldum. 9 ilçemiz, 440 köyümüz ve 180 mezramızda halkımızla birebir tanışma ve kaynaşma fırsatı buldum. Halkımızın hissiyatını, duygularını, düşüncelerini ve en önemlisi taleplerini yerinde dinleme fırsatı bulduk. Bu aslında şehrin bir röntgenini çekmeydi" dedi.

UYARIDA BULUNDUM

Verdiği demeçlerle gündem yaratan Karaduman, partilisinden bile zaman zaman eleştiriler aldığını belirterek, "İleride doğabilecek problemleri önceden görüp, uyarmak bizim görevimizdi. Tabi bu bazı kesimlerde zaman zaman yanlış anlaşılmalara da sebebiyet veriyordu. Bunu yapmasak ileride tarih de bizden hesap soracaktı. Maalesef verdiğimiz demeçlerin hiçbirinin de yanlış olmadığını gördük. İl genel meclisinde sadece köy yollarını değil, alt yapıları değil, şehrimizin eğitim, sağlık, kültür, turizmi için de çalıştık. Rum kale'de yollar yaptık, kazılara destek verdik. Spor salonları, havuzlar yaptırdık. Bunları yaparken şehrimizde gerek kültürel gerekse de ekonomik alanda işlerin nasıl gittiğini gördük ve zaman zaman uyarıcı konuşmalar yaptık. Bunlar eleştiri gibi algılansa da uyarıcı konuşmalardı bunlar. Hiçbir zaman kendi şahsımızı ön plana çıkararak, kendi menfaatimizi ön plana çıkararak Allah şahittir konuşma yapmadım. Bu şehirde yaşıyoruz bu ülke için ne söylediysek doğru çıktı. Çeşitli STK'larla görüşmelerimiz oldu, biz bunları basına yansıtmadık. Onlarda bu toplumun dinamikleri. Onlarda bu şehir için birşeyler planlayıp söylüyorlar. Onlara da yardımcı olduk onlardan gelen talepleri de dinledik. Uygun olanları değerlendirdik" diye konuştu.

HARAM LOKMA BOĞAZIMDAN GEÇMEDİ

Yaptığı konuşmaların önemli bölümlerinde kentin gerçeklerini söylediğini ve uyarılarda bulunduğunu söyleyen Karaduman konuşmasına devamla, "Hizmetin en iyisi olsun diye mücadele ettik. Bazıları beni yıpratmak için partiye muhalefet yapıyor diye dedikodu çıkarttılar. Ben bu partiye nasıl muhalefet yaparım, bu partinin kurucusuyum, meclis üyesiyim, il genel meclis başkanıyım. Böyle bir saçmalık olabilirmi? Dün partinin yanından geçmeye korkan insanlar bugün gelmiş bizi sorguluyor. Ben bu misyona refah partisinden belli hizmet ediyorum. Ben inançlı bir insanım, çizgisi olan bir insanım. Her gün bir şekle giren bir insan değilim. Adam dün gelmiş sen nerden geldin der gibi bakıyor. 28 Şubat'ta mücadele ederken onlar neredeydi? Nazım Hikmet, 'insanlar evrende gövdesi kadar değil yüreği kadar yer kaplar' diyor. Gövdemizden çok yüreğimiz büyük. Ülkemizi, bayrağımızı, insanlarımızı seviyoruz. Bizde yapmacıklık yok. İçinden geçenler ile dışından geçenler farklı değil, dilimizle kalbimiz arasında bir devre kopukluğu yoktur. Biz içten insanlarız. Ahirete, teraziye sorguya, hesaba inanıyoruz. Bir kesme şeker kadar haram lokma boğazımızdan geçmedi. Geçtiğini iddia eden varsa çıksın söylesin. Biz hiçbir zaman seçilmişlerin üzerinde yük olmayız, partimizden yük alırız, yük çekeriz. Arkasından makamı çeksen hiçbir şey kalmayacak insanları da tanırız" dedi.

GELDİM, GÖRDÜM, GİDİYORUM İLE OLMAZ

2014 yerel seçimlerinde Gaziantep'te büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı olduğunu hatırlatan Karaduman, "Tabi nasip Fatma Şahin hanımefendiyi buraya gönderdiler. Daha sonra siyasi yaşamımıza Ak parti üyesi olarak devam ettik. Bu seçimlere kadar. 7 Haziran seçimlerinde Gaziantep'ten milletvekili aday adayı olarak halkımızın karşısına çıktık.

Şehre taze bir kan vermek lazım. Burada mücadele etmek lazım. Mesainin bir kısmını Ankara'da geçirirken bir kısmını burada geçirmek lazım. Sadece geldim seçmen beni gördü ilçeleri dolaştım bununla da olmaz. Problem olan yerde gideceksin tespit edeceksin ve çözeceksin. Mutlaka bunun yapılması gerekiyor. Yoksa geldim, gördüm, gidiyorumla olmaz. Biz kararlıyız. Yapımı bilen bilir, bir şeyi takip ettiğim zaman onun neticelendirilmesi için elimden geleni yaparım, gücümün yettiğince. Siyaset netice alma sanatıdır. Gaziantep'te yaşadığımız sürece tabiki problemleri konuşmalıyız, konuşmaya devam edeceğiz. Fakat ekibin içinde olmak farklı, bireysel olarak konuşmanın farklı olduğunu biliyoruz. Ama insanların kendi işlerine geldiği zaman değerlendirdikleri konular var, kendi işlerine gelmediği zaman görmezden geldikleri konular var. Burada insanlar maalesef bazen şahsi düşünebiliyor. Ama biz hiçbir zaman şahsi bir düşünce içinde olmadık. Ne söylediysek bu kendin menfaatleri, bu ülkenin menfaatleri için söyledik. Bundan sonra söylemeye devam edeceğiz. " dedi.

HERKES HER ŞEYDEN ANLIYOR

Şu anda Gaziantep'te mevsimsel olarak belki ekonomik sıkıntılar olduğunu, Gaziantep'in tüm sorunları için ortak aklın yaratılması gerektiğini dile getiren Karaduman şunları söyledi:"Bugüne kadar ortak akıl içi boş bir söylemdi. Ortak aklın içinin doldurulması lazım. Ortak akıl denilen şeyin içinde toplumun tüm katmanları katılabilseydi bu şehir bugün daha huzurlu olabilirdi. Ama burada birkaç kişinin öngörüsü çok sağlıklı olmayabilir. Ancak 30 kişi ile istişare edildiğinde mutabakat sağlandığında bunun karşısında kimse direnemez. Bunun içinde STK'lar, kanaat önderleri, taşradan insanlarda ortak aklın içinde olmalı. Alevisi, Kürdü, Türkü, Sünnisi olmalı. Ortak akıl buradan meydana çıkar. Bizde sıkıntı şu, herkes her şeyden anlıyor, bilhassa makamda ve rakamda yüksek olan kişiler herşeyi anlarmış gibi görünüyor. Verdiğim demeçlerde ben hiç bir zaman yergide bulunmadım, öngörülerimi söyledim. Bu kredilerin büyük kısmı Gaziantep'te emlak piyasasında dolaşıyor. Burası Dubai mi, 1 milyon TL'ye daireler satılıyor dedim. Bankaların verdikleri kredilerin nerelerde kullanıldığını sorması lazım diye uyarı yaptık. Bu şekilde devam ederse faturasını Gaziantep öder dedim. Alınan kredilerin yüzde 70'i gayrimenkulde kullanılınca insanlar karı burada görünce sanayi üretiminde kullanılması gereken paralar burada kullanılınca bu şehre bir eksi yazıyor dedim. Bunun faturasını er geç ödeyeceğiz dedim. Mevsimsel durgunlukla beraber sıkıntının temelinde bu araziye gömülen paralar var."

FATMA HANIM BANA OY VERMİŞTİR

Karaduman, referans olarak yazdığı büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin ve belediye başkanlarının kendisine oy verip vermediğiyle ilgili sorumuza ise şöyle yanıt verdi: Fatma hanımın bize oy verip vermediğine gelince. Fatma hanım ahde vefayı bir insandır. İlk seçildiğinde eğer bizim kendisine yapmış olduğumuz desteği hatırlamışsa, ki hatırlar zeki bir insandır. Bana temayülde oy vermiş olduğunu düşünüyorum. Vermiş olması daha ağır basıyor büyük ihtimal vermiştir. Fatma hanım ahde vefalı biri olarak onları gözönünde bulundurup bize oy verdiği kanaatindeyim. Çünkü kadın kollarından çok oy gelmesi bakan hanımın oy verdiği düşüncesi kafamda oluştu. Benim belediye başkanlarımıza çalışma süresi içinde hiçbir zaman devletin işlerinde çatışır noktamız olmadı. Ak partinin kurumsal kimliği içerisinde çalışarak, kente hizmet noktasında ayrı bir düşüncemiz olmamıştır. Partimizin kurumsal kimliğine zarar verecek nitelikte bir çatışmamız olmadı. Bizler büyük bir ailenin fertleriyiz. Ak partinin çatısı altındayız. Belediye başkanlarımız bana oy vermişlerdir diye düşünüyorum. Ben olsam şahsen kendilerine oy veririm. Ben Tahmazoğlu ile beraber bu partinin kurucu üyesiyim, Fatma hanım kurucu üye, Rıdvan beyle beraber çalıştık. Bu insanlarda vefa duygusu var. vefası olmayanın imanı olmaz derler."

AYNASI İŞTİR KİŞİNİN...

Milletvekili adayı olup, seçilmesi halinde Gaziantep'in sorunlarının bire bir takipçisi olacağının altını çizen Karaduman, şöyle konuştu:"Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz. Beni ilçe başkanlarına meclis üyelerine sorun. Boş lafla peynir gemisi yürümez. İşlerin takipçisi değil çözümcüsü de olacağım. İşi Ankara'da takip edip çözüm üreteceksiniz. Çalışan, konuşan, üreten, düşünen insan toplumda çok rağbet görmüyor. Bakan hanımla ilçeleri dolaştık Araban'da şunu söyledi basın mensuplarına. İlk kez bu kadar az problemle karşılaştım, il genel meclis başkanına teşekkür ediyorum dedi. Burada pek çok önemli projede bizim imzamız var. Giden Valimiz ile birlikte çok önemli işler yaptık. Derslik sayısı 2 binlerden 7 bine ulaştı. Bunun yüzde 70-80'i benim başkan olduğum dönemde yapıldı. Valimizle, STK'larla, işadamlarıyla el ele verdik. Eğitimde arsa sıkıntısını gündeme getirdik. Gaziantep'i çok iyi tanıyorum, seçilmezsem üzülmem ama şehrim ile ilgili yorumlarım düşüncelerim devam edecektir."