Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, bütün üniversitelerin sosyal bilimlerindeki hocalarının kamplardaki insanların trajedilerini görmesi gerektiğini bildirdi. Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, bölgedeki Suriyeli sığınmacıların misafir edildiği kampları 5 kez ziyaret ettiğini belirtti. İzlenimlerini Ankara'daki bürokratlara ilettiğini aktaran Özdemir, elini taşın altına koyan insanların yanında olmak istediklerini bildirdi. 
KAMPLARDA ÇALIŞTIKGörevlilerin her gün bir çok trajediyle karşı karşıya geldiklerini vurgulayan Özdemir, "Biz de üniversite olarak üzerimize düşeni yaptık ve öncelikle öğrencilerimizi bilgilendirdik. Bu sadece devletimizin yapacağı bir şey değil. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Toplumsal duyarlılık projelerimiz ve öğrenci kulüplerimiz organize oldular. Biz yeni bir üniversiteyiz. Bin 400 öğrencimiz var ama öğrencilerimiz bu konuda çok güzel işler yaptılar. 2 Suriyeli hocamızı görevlendirdik. Birisi halen kamplarda çalışıyor.'' 
PSİKOLOJİLERİNİ KAVRAMAMIZ LAZIMKonuyla ilgili olarak sadece bölgedeki üniversitelerin değil, Türkiye'deki tüm üniversitelerin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkati çeken Özdemir, "Bütün üniversitelerin sosyal bilimlerindeki hocalarının öncelikle bu kamplardaki insanların trajedilerini görmesi lazım. Sık sık bazılarının 'biz bunlara yemek, aş, su veriyoruz. Daha bunlar ne istiyor, niye kavga ediyorlar' dediğini duyuyoruz. Öncelikle göçmen insan psikolojisini çok iyi kavramamız gerekiyor. İnsan sadece karnı doyunca tatmin olacak bir varlık değil. Geçmişinden endişe ettiği gibi geleceğinden de endişe ediyor. Bundan dolayı bu insanları anlamamız lazım. Bu yüzden sosyal bilimlerin bize sunduğu tüm enstrümanları kullanmamız lazım ve şu anda bir yük gibi görünen bu durumu bir fırsata dönüştürebiliriz. Bunun için bizim bir altyapımız var. Bu konuda UNESCO ile yeni bir adım atıyoruz. İnşallah bu çerçevede ülkemiz ve insanlık için örnek bir çalışmayı sonuçlandırırız diye temenni ediyorum" dedi.