TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu, herkesin birlik olması gerektiğini belirterek, "yoksa çocuklarımıza söyleyecek sözümüz, bakacak yüzümüz olmaz" dedi.

Son günlerde yaşanan olaylar ve artan çatışmalar dolayısıyla açıklama yapan Kadooğlu, “Zor zamanlardan geçiyoruz. Şiddet dalgası her geçen gün daha da artıyor. Son üç yıldır yaşadığımız huzur ve barış ortamını arıyoruz. Her gün gençlerimizin, çocuklarımızın ölüm haberlerini aldıkça acımız artıyor. Şehit haberleri ile evlere ateşler düşüyor. İnsanlar çocuklarını, eşlerini, babalarını kaybediyor. Bir yanda Cizre’de, Bismil’de, Diyarbakır’da, Batman’da insanlar evlerinde hapis durumda, çocuklarını bile gömemiyorken, bir yanda da ülkeyi ateş çemberine taşımak isteyenler şehirlerde provokasyonlar gerçekleştiriyorlar" dedi.

BİR ARAYA GELMEK ZORUNDAYIZ

“Ülkemiz için bir araya gelmekten başka şansımız yok" diyen . Çağrımızdır. Hiç vakit kaybetmeden büyük bir masa kurmalıyız. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan, muhalefet parti liderleri, mecliste olmayan tüm siyasi partilerin liderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş insanları, sendikalar, yazarlar, sanatçılar, edebiyatçılar, gençler, aktivistler aynı masa etrafında toplanmalıyız. Ülkemizi bugün yaşadığı yangından kurtarmak için egolarımızdan, kimliklerimizden, ön yargılarımızdan arınarak bir araya gelmeliyiz" dişe konuştu. BÜLTEN