Sanayi ve işadamları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Başbakan’ı olarak açıklanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oluşturacağı kabinede Gaziantepli bakan görmek istiyor. "Gaziantep verdiği oy, ürettiği ürün ve yakaladığı vizyon ile bir bakanı hakediyor" diyen sanayici ve işadamları Davutoğlu'nun başarılı olacağına da inandığını söyledi. AK Parti Milletvekili Nejat Koçer ise, Davutoğlu'nun yeni bir ivmeyi ortaya çıkaracağı görüşünde…

KOÇER: VİZYONEL BİR İNSAN

AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, Ahmet Davutoğlu'nun vizyonel ve yenilikçi bir insan olduğunu söyledi. Davutoğlu'nun Türkiye'nin geleceğini önemseyen ve yeni Türkiye anlayışının savunucu olduğunu kaydeden Koçer, "Türkiye'nin yerinin daha iyi olması için katkı koyabilecek bir isim. Sayın davutoğlu, uluslararası ilişkilerde her ne kadar farklı görüşler olsa bile Türkiye'nin yerini sağlamlaştıran ve öne çıkması sağlayan bir isimdir. Siyasi duruşu ile sevilen bir kişilik olan Davutoğlu, iradesiyle ve terazisiyle çok hassas" dedi.

KONUKOĞLU: BAKAN ARZUMUZ VAR

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise, Ahmet Davutoğlu'nun 62. hükümete başbakan olarak gelmesinin Türkiye için hayırlı olmasını diledi. "Bir bakan arzumuz var" diyen Konukoğlu, "Umarım oluşacak yeni kabilede milletvekili arkadaşlarımızdan birisi bakan olur. Bu bizim en büyük isteğimiz. Davutoğlu'nun hedeflediğimiz 2023 vizyonuna bizi taşınacağına inancım tam" diye konuştu.

BARTIK: BİR BAKANIMIZ OLMALI

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, "Gaziantep verdiği oyla, ürettiği ürünle ve vizyonuyla bir bakanı hakediyor" dedi. Yeni kabinede mutlaka Gaziantepli bir bakanın olması gerektiğini belirten Bartık, Türkiye için yeni bir dönem başlıyor” diyerek iş dünyası olarak bu yeni dönem aktörlerinden beklentilerinin huzur, güven ve istikrarın devamı olduğunu söyledi. Bartık açıklamasında, “Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı, yeni başbakanı ve yeni kabinesinden bu istikrarın devamı için çalışmalarını ve 2023 Türkiye’sine iş dünyasının yanında yürümelerini istiyoruz. Bu ülkede sosyal ve ekonomik refah reel sektörün omuzlarında yükselecektir. Daha güçlü bir Türkiye için hep beraber siyasal tartışmalara, kutuplaşmalara son verip, ekonomiye, üretime ve istihdama odaklanmamız gerekiyor. Yeni dönemde hedef ekonomik atılım olmalı” ifadelerini kullandı.

NAKIBOĞLU: BÜYÜK HİZMETLER YAPILIR

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olarak da büyük hizmetlerde bulunacağına yürekten inandığını bildirdi. Yeni kurulacak hükümet ile Türkiye ekonomisine değer katmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Başkan Nakıboğlu, “Sayın Davutoğlu'nun Başbakanlığında kurulacak yeni hükümet ile uyumlu ve başarılı işlere imza atıp 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Umarız yeni kabinede Gaziantepli bir bakan olur ” dedi.

TİRYAKİOĞLU: KATKILAR SUNACAKTIR

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu, uluslararası deneyimi ve siyasi tecrübesiyle Başbakan olarak ülkemize önemli katkılar sunacaktır" dedi. Tiryakioğlu, "Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı görevinde olduğu gibi Başbakanlık makamında da üstün bir performans ve gayret göstererek, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak gerekli bilgi, birikim ve engin siyasi tecrübeye sahip ender bir kişiliktir. İş dünyası olarak bu konuda en küçük endişemiz ve tereddüdümüz yoktur. Yeni oluşacak kabinede Gaziantepli bir bakan görmek istiyoruz"

KAPLAN: KESİNLİKLE BAKANIMIZ OLMALI

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ise, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olmasının önemli olduğunu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın da yerini aratmayacağını söyledi. Kaplan, "Davutoğlu'nun yeni kuracağı ekipte mutlaka Gaziantepli bir bakan olmalı" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT