Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, “Ocak-Mart döneminde, Türkiye’de en fazla ihracat yapan ilk 10’un tamamında düşüş var. Kocaeli ve Gaziantep dışında diğer illerin hepsinde ihracat düşüş oranı yüzde 10’un yukarısında. Her şeye rağmen sanayimiz dinamik bir şekilde ayakta duruyor” dedi.

Sanayi Odası Nisan ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında Onursal Başkan Abdulkadir Konukoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Konukoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, hükümetin geçtiğimiz haftalarda açıkladığı ‘’İstihdam, sanayi yatırımı ve üretimi destek’’ amaçlı paketi olumlu bulduklarını ifade ederek, paket kapsamında Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu’nun hammadde, ara malı ve nihai ürün ayrımı yapılmaksızın kaldırılmasının kendilerini memnun ettiğini belirtti.

HERKES AYAKTA ALKIŞLADI

Gaziantep de ‘’Baklavası, fıstığı, tarihi dokusu, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası coğrafi işaret tescilinin GSO tarafından Antep Baklavası ile alınmasından dolayı’’, törende ‘’Marka Şehir’’ kategorisinde ödüle layık görüldüğünü anlatan Konukoğlu, şunları söyledi: ‘’Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törende kentimize ödülü verildi. Bu ödülün alınmasında emeği geçen bütün meclis üyelerimize, Sayın Nejat Koçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Gaziantep’in farkını, katıldığımız ödül töreninde de hissettik. Salonda bulunan herkes Gaziantep’in ismi okunduğunda ayakta alkışladı. Bu da ülkede bize olan bakış açısının göstergesidir.’’

DIŞ TİCARET FAZLASI VERİYORUZ

Gaziantep’in dış ticaret fazlası veren bir şehir, ihracatının ithalatını karşılama oranı yüzde 116 olduğunun altını çizen Konukoğlu, ‘’Ülkemize katma değer katan bir şehir konumundayız’’ ifadelerini kullandı. Konukoğlu, bu yılın ilk üç ayında bildirge veren işyeri sayısı ortalamasının yüzde 5 ve sigortalı çalışan sayısının yüzde 6,1 arttığına, en fazla marka patent başvurusu yapan iller arasında beşinci sırada bulunduklarına dikkati çekti.

TOPÇUOĞLU: TEŞVİK PAKETİ ÖNEMLİ

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Huzurlu ve güzel bir seçim ortamının yaşanması’’ temennisinde bulundu. Başbakan tarafından açıklanan teşvik paketine değinen Topçuoğlu, ‘’Bunun sanayiciler açısından moral olacağını düşünüyoruz. Yeni teşvik paketi kapsamında, KKDF hammadde, ara malı ve nihai ürün ayrımı yapılmaksızın kaldırılması sanayicilerin en büyük temennisiydi. Sanayi anlamında KKDF’nin kaldırılması bizleri sevindirdi” diyerek, sözlerini tamamladı.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT