CHP Gaziantep eski Milletvekili ve milletvekili aday adayı Akif Ekici, 7 Haziran’da CHP’nin iktidar olacağına inandığını, Gaziantep’te ise belediye seçimlerinde alınan oyun üzerine çıkılabileceği inancında olduğunu söyledi. Akif Ekici, “30 Mart mahalli seçimlerde aldığımız 193 bin oyla, 3.5 milletvekili çıkarıyoruz. 7 Haziran’da 3.5 olan milletvekilini en az 5’e çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

BAŞKA BİR PARTİYE HİÇ BAKIŞIM OLMADI

CHP’de 40 yıldan beri hizmet ettiğini, 40 yıl içinde partisi ve örgütünün kendisine çok şey verdiğini belirten Akif Ekici, “Parti örgütüm beni, belediye meclis üyesi, milletvekili yaptı. 1983 yılında SODEP kurucu il başkan yardımcılığı göreviyle başladım. Bu süre içinde başka hiç bir partiye bakışım olmadı. CHP’de siyasete devam ettim, bundan sonra da böyle olacak. 7 Haziran seçimlerinde mutlaka iktidar olacağız inancı içerisindeyim” diye konuştu.

ADAY PROFİLLERİYLE UĞRAŞMAK SİYASETÇİYE YAKIŞMAZ

Ekici, ülkemizin çok sıkıntılı günler geçirdiği bir dönemde, huzura çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde bu ülkenin acilen CHP iktidarına ihtiyaç duyduğu bir dönemde, Gaziantep’te de ülkenin başka bir yerinde de aday isimleriyle, aday profilleriyle, aday yapılarıyla uğraşmak ve bu konuları irdelemenin CHP terbiyesiyle yetişen, CHP kültürüyle yoğrulan hiç bir siyasetçiye yakışmayacağını belirtti.

HER YERE ULAŞMAK GEREKİR

‘Bizim şu anda yapacağımız tek şey var.; bir milletvekili daha fazla nasıl çıkarırız, onun çabası ve gayreti içerisinde olmamız gerekir’ diyen Ekici şunları söyledi:”Çünkü ülkenin acilen yönetim değişikliğine ihtiyacı var. İl ve ilçe teşkilatlarımız ve partimizin 46 aday adayı dahil bugüne kadar parti içinde bulunmuş, bir çalışma yürütmüş, herkes el birliği yapmamız, acilen meydan çalışmalarının başlatılması lazım. 50 gün gibi bir zaman kaldı. 2 Milyon nüfusuyla Gaziantep büyük bir il. 9 ilçemiz var, her yere ulaşmak gerekir” dedi.

PROJELERİMİZİ İYİ ANLATMALIYIZ

Parti üst yönetiminin ülkenin geleceği ile çok önemli projeler hazırladığını, emekli, işçi, dar gelirli kesim için mükemmel projeleri olduğunu dile getiren Ekici, “Fakat bu projelerin parti kadrolarında kalmaması, geniş kesimlere ulaştırılması ve inandırılması gerekir. Bu projeleri halka iyi anlatabilirsek belediye seçimlerinde aldığımız oyu daha da yukarılara çıkaracağımız inancındayım. Seçimlerde aldığımız oyla 3.5 milletvekili çıkarıyorduk. Görünen durum bunu en az 5’e çıkaracağımız yönünde. Bunun için de el ele vererek kol kola girerek hep beraber çalışmamız gerekmektedir” dedi.

LİSTEYE HİÇ BAKMIYORUM

Aday adaylarıyla yaptıkları bir toplantıda birinci ile 46. sıranın aynı performansı göstermesiyle ilgili birbirlerine söz verdiklerini hatırlatan Ekici, “Ben parti örgütünün emrindeyim. Gücüm yettiği ölçüde çalışmalara başladım ve devam ettireceğim. Listeye hiç bakmıyorum. Türkiye’nin hiçbir yerindeki listeye bakmıyorum. Listede olmadığım için de ne bir üzüntüm, ne bir kırılganlığım var. Böyle hassas, böyle gergin bir dönemde tek hedefim CHP iktidarıdır. Kimin milletvekili olup olmadığı beni hiç ilgilendirmiyor” şeklinde konuştu. Meral KINACILAR