Gaziantep'te IŞİD'in Suriye'deki Kürtlere yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri yapmak isteyen 100 kişilik grup ortalığı savaş alanına çevirdi.Korsan gösteri yapan bir grup, D400 karayolunu (İpek Yolu) trafiğe kapattı, göstericiler belediyenin sosyal tesislerine saldırdı. Düztepe, Aydınlar ve Gazikent bölgelerinde yaşanan olaylar, sabah saatlerinde daha net görüldü. Kullanılamaz hale gelen kamu binalarında ve marketlerde maddi hasarın yaklaşık 300 bin TL olduğu öğrenildi.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Akşam saatlerinde Düztepe ve Aydınlar mahallelerinde sokağa çıkan bazı guruplar, çöp konteynerlerini yola devirerek yasa dışı gösteri yaptı. Düztepe bölgesinde polisin müdahalesiyle grup ara sokaklara dağılırken, Aydınlar Mahallesi'nde göstericiler İpek Yolu üzerinde bulunan Mezarlık Kavşağı ile Çimento Kavşağını lastik yakarak trafiğe kapattı. Polis bölgeye yaklaşmazken, yol kavşaklarda trafiğe kapatıldı. Bu sırada göstericiler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Akademisi Sosyal Tesislerine saldırdı. Sosyal tesislerin camlarını kıran göstericiler bölgeyi adeta savaş alanına çevirdi.

İŞYERLERİ VE ARAÇLARA ZARAR VERDİLER
Öte yandan bir başka grup Beybahçe Mahallesi'nde toplandı. Polis, yüzlerini poşularla gizleyen çoğunluğu gençten oluşan grubu dağılmaları yönünde uyardı. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayarak çöp konteynırlarını devirip ateşe veren gruptakiler, polise taş, molotof kokteyli ve havai fişek atmaya başladı. İşyerleri ve araçlara zarar veren gruba polis tarafından biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi.

HASTANEYE GİDEN AİLENİN BULUNDUĞU OTOMOBİLE ZARAR VERİLDİ

Bu sırada yoldan geçen ve içerisinde hastaneye gittikleri öğrenilen bir ailenin bulunduğu otomobil de göstericilerin saldırısına uğradı. Camları kırılan otomobilin içersinde mahsur kalan aile, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra hastaneye götürüldü. Göstericilerin attığı bir molotof kokteyli de akrep denilen zırhlı polis aracına isabet etti. Araçta çıkan yangın, TOMA'dan su sıkılarak söndürüldü.

FATURA AĞIR OLDU

IŞİD’in Kobani'ye yaptığı saldırıları protesto etmek isteyen grubun, kamu binaları ve marketlere yaptığı saldırının faturası ağır oldu. Sabah saatlerine kadar devam eden olaylar sırasında, kentin birçok bölgesinde yüzü maskeli şahıslar kamu binalarını ve marketleri hedef aldı. Saldırılarda 3 kamu binası ve çok sayıda markette maddi hasar meydana geldi. Özellikle, Düztepe, Aydınlar ve Gazikent bölgelerinde yaşanan olaylar, sabah saatlerinde daha net görüldü. Kullanılamaz hale gelen kamu binalarında ve marketlerde maddi hasarın yaklaşık 300 bin TL olduğu öğrenildi. İHA/DHA