Şehrimizde bu güne kadar görülmemiş böcek vakası yaşanıyor. Evlerde, işyerlerinde çoğalmaya başlayan böcekler için Eczaneler ilaç sayısını arttırdı. Şu anda eczanelerde en fazla satışın böcek ilaçlarında olduğu belirtiliyor.. İşyerleri ve binalarda çok fazla görülen hamam böceği için günlük çok sayıda böcek ilacının satışı yapılıyor. Mühendisler, hekimler ve teknisyenler, vatandaşları böceklere karşı periyodik ilaçlama yapılması konusunda uyardı.

Ziraat Mühendisi Gökhan Yücel, her sene hamam böceğinin olduğunu ancak bu yıl ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Yücel, "özellikle kentsel dönüşümün olduğu bölgelerde yeni binalardan şikayet alıyoruz. Bizde hatalı ilaçlama yapılıyor 20 katlı binada eğer 1 dairede varsa bütün bina ilaçlanmalıdır. Biz günde 50 ile 100 arasında ilaç satıyoruz" dedi.

NE DEDİLER

Mehmet Ergen (Veteriner hekim 29)

"HER YER İLAÇLANMALI"

"Haşere ilaçlarının satışında bir artış var. Her sene Mayıs- Haziran aylarında bu artış başlar. Sıcaklar en önemli tetikleyicisidir. Hamam böcekleri ve diğer haşerelerle mücadele de en önemli şey periyodik olarak ilaçlamak gerekiyor. Özellikle apartman dairelerinde sadece daireyi değil tüm apartmanı ilaçlamak gerekiyor. Kazan dairelerinden, lavabolardan geliyor bunlar her yeri ilaçlamak gerekiyor"

İsmail Çıkan (Veteriner hekim 42)

"BAĞIŞIKLIK KAZANIYORLAR"

"Mevsimden dolayı böcek ilaçlarının satışlarında artış var. Günde ortalama 5 adet böcek ilacı satıyorum. Genelde hamam böceği için ilaç istiyorlar. Git gide artıyor . Hayvanlar ilaçlara karşı bağışıklık mı kazanıyor, temizlikten mi bilemiyorum."

Hacı Kör ( Eczacı Teknisyeni 39)

"PATATES KULLANIN"

"Sivri sinek ve hamam böceği ilaçlarının satışları arttı. Günde 4 kutu kadar satıyorum. Çevrede zirai ilaç satan yerler var ondan az satıyoruz.. Şuanda mevsimi böceklerin olması normal. Sinekler belediyenin işi, ama böcekler için haşlanmış patates ve asit borik karıştırılarak uygulanmasını tavsiye ediyorum"

Salih Kaya (eczacı kalfası 32)

"TEMİZLİK ÖNEMLİ"

"Böcek ilaçları satışlarımız arttı. Günlük 10 tane ilaç satıyorum. İklim şartlarından dolayı, şehirin kirli olmasından dolayı böcekler çıkıyor. İlaçlamanın böcekler çıkmadan önce yapılması önemlidir, Kanalizasyonların giderlerin temizliği çok önemlidir .Sadece böcek oluşumuna zemin hazırlamaz mesela fare sayısı son üç yılda çok fazla arttı"

Ali Uğur (eczacı teknisyeni 47)

"YAZ BOYUNCA SÜRER"

"Genelde hamam böceği ve sivri sinek ilaçları çok fazla isteniyor. Satışlarımızda artış var. Genelde her sene bu mevsim de artışlar artıyor yaz boyunca bu şekilde devam eder" MANSUR YALVAÇ