Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ, çevredekilerle iletişim kurmanın önemine işaret ederek, "Tebessüm ederek birbirimize gülelim, konuşalım, bundan zarar gelmez. Her şey konuşarak çözülür" dedi.

MÜSİAD Gaziantep Şubesi tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "mazeret yok" konulu konferansta konuşan Kızıldağ, farklı meslek ve yaşamlardan örnekler göstererek sıkıntılarla başa çıkabilmenin ve başarının ipuçlarını verdi. Kızıldağ, insanların karakterinin büyük oranda 7 yaşına kadar oluştuğunu, 12 yaşına gelindiğinde şekillendiğini, 24'ünde ise sosyal kimliğin tamamlandığını söyledi.

EĞİTİM GERÇEKTEN ÖNEMLİ

Daha sağlıklı yarınlara ulaşabilmek için çocukların eğitimine önem verilmesi gerektiğini anlatan Kızıldağ, şöyle konuştu: "Okulda hepimizi sadece sözlüye kaldırıp konuşturdular. Bundan dolayı da bu ülke insanının yüzde 80'i ölümden sonra en çok topluluk önünde konuşmaktan korkuyor. Adam 10 bin kişiyi yönetiyor ama 'çık 10 dakika konuş' dediğinizde 'acaba kaç verirler' diye sözlü psikolojisiyle elini, kolunu, yüzünü oynatamıyor. Bizler çocuklarımızı uyuturken sallıyoruz ama ninnilerimiz de çocuğu geliştirecek hiç bir şey yok. Yabancılar, 'oğlum büyüyecek uzaya çıkacak' gibi sözler söyler, bizler ise 'uyusun da büyüsün ninni, danalar girmiş bostana' sözlerini söyleriz. Yani 'uyusun, yürüsün, büyüsün, ölsün'. Çocuğa hedef aşılamak falan yok. O yüzden sözlerimizi iyi seçmeliyiz, iyi nesiller geliştirmek için daha çok küçük yaşlardan itibaren emek vermeliyiz." AA