Ağdoğan Emlak Sahibi İzzet Ağdoğan, emlak sektöründeki durgunluğun önüne geçilmesinin tek yolunun faizlerin düşmesi olduğunu belirtti. Ağdoğan, "Faizler düşmediği sürece piyasaya canlılık gelmez" dedi.

YÜZLERCE FABRİKA ZOR DURUMDA

Piyasa düzelmediği sürece, emlak sektörünün de düzelmeyeceğini söyleyen Ağdoğan, "Kentimiz sanayi kenti, organizeye el atılıp canlandırılması lazım. Gaziantep için özel bir statü gerekiyor. Organize 500 bin işçi barındırıyor. Bankalar üzerlerine gitmiş, yüzlerce fabrika zor durumda. Piyasa düzelmeliki, ondan sonra fazla parası olanlar emlak sektörüne yatırım yapsınlar. Emlak piyasasının canlanması için de faiz oranlarının düşmesi lazım. Ev alımında kredi kullanamayınca insanlar beklemek durumunda kalıyor" diye konuştu.

İBRAHİMLİ'DE DÜŞÜŞ YOK

Gayrimenkul fiyatlarında düşüş olduğunu, eskiden kiralık daire bulmakta zorlanılırken, şu anda bir sürü boş kiralık daire olduğunu dile getiren Ağdoğan, "Kiralarda düşüş var. Karataş'ta kiralar 3+1, 750-850 TL arası. İbrahimli'de düşüş yok. Karataş'ta 3+1 kullanılmış daireler 180-210 Bin TL, yeni daireler ise 235-300 Bin TL arasında. Ayrıca arazi arsalarda düşüş var, insanlar aldığı fiyata satamıyor"şeklinde konuştu. Meral KINACILAR