*Okulların hizmetli sorunu bitiyor

*Her okulun polisi olacak

*Eğitim-öğretim esnasında hiç bir okulda onarım tadilat olmayacak

*Bütün okullarda kamera sistemine geçiyoruz

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, 1101 okulda 20 bin 603 öğretmen, 565 bin öğrenciyle eğitim-öğretime başlanacak ilimizde geçen yılki sıkıntıların bu yıl yaşanmayacağını söyledi. 1400 öğretmenin atamasının yapıldığını, 1500 hizmetlinin göreve başlayacağını müjdeleyen Mustafa Yanmaz, okulların güvenliği ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yanmaz, "Bütün okullarda kamera sistemine geçiyoruz. Sınıflar haricineki koridor bahçe 7/24 izlenecek. Ayrıca bundan sonra okul polisliği olacak. Her okulun kendi polisi olacak" dedi.

12 EKİM'DE GÖREVE BAŞLAYACAKLAR

Okullarda geçtiğimiz yıl hizmetli konusu, hijyen konusunda sıkıntı olduğunu, bu sıkıntıları İş Kur Genel Müdürlüğü aracılığıyla bir proje yaparak çözdüklerini anlatan Yanmaz, "1500 hizmetli göreve başlayacak. Her 12 derslikli okula 1 hizmetli verilecek. 12 Ekim tarihi itibariyle tüm okullarımızda hizmetlilerimiz başlamış olacak" dedi.

OKULLARIMIZ DAHA TEMİZ OLACAK

İş Kur işbirliğiyle, yaz tatilinde 95 tane okula badana boyasını yapması için hizmetli verdiklerini söyleyen Mustafa Yanmaz, "Bu yıl okullarımız daha hijyen, daha temiz olacak" dedi.

OKULLARDA TADİLAT OLMAYACAK

78 okulun büyük onarımını yaptıklarını anlatan Yanmaz, "52 tane de müfettişimiz de okullar eğitime hazırmı değil mi diye kontrol ediyorlar. Kontrol sonucunda rapor veriyorlar. Eğitim öğretime hazır olmayan okullarla ilgili ilçe müdürlerini, okul müdürlerini uyarıyoruz. Okullar açıldığı tarih itibariyle öğretmen konusunda, onarım konusunda sıkıntısız bir şekilde eğitim-öğretime başlayacağız. Önlemini aldık. Acil bir şey olmadıktan sonra, örneğin sadece kaloriferlerle ilgili bir sıkıntısı olan okullara gireriz. Ama ben eğitim öğretim devam ederken, hiç bir okulumda onarım tamirat yapmayı planlamıyorum" diye konuştu.

AKŞAMLARI VE HAFTA SONLARI YAPILACAK

Okulların onarımını okullar kapandıktan sonra yapacaklarını söyleyen Yanmaz, "Okullar kapandığı an biz müteahhide yer teslimi vereceğiz. Önümüzdeki yıl 1 Eylül itibariyle hiç bir okulumuzda inşaat meselesi kalmamış olacak. Çocukları rezil etmektense beklemek daha doğru olur. Ama acildir elektriğidir, kaloriferidir onu yapacağız. Onu da ne zaman yapacağız öğrenci okulda yokken yapacağız. Akşam veya cumartesi-pazar. Kesinlikle eğitim-öğretim esnasında hiçbir okulumuzda tangırtı-tungurtu istemiyoruz“ dedi.

ÖĞRETMEN SAYIMIZ YETERLİ

1400 öğretmen atandığını, 20 bin 603 öğretmenimiz olduğunu belirten Yanmaz, "Şu anda öğretmen sayımız yeterli gözüküyor. Bizim öğretmenlere talimatımız şu geleni başlatıyoruz" dedi.

BÜTÜN OKULARDA KAMERA SİSTEMİNE GEÇİYORUZ

Okulların güvenliği ile ilgili güvenlik çalışmaları yaptıklarını söyleyen Yanmaz, "Bütün okullarda kamera sistemine geçiyoruz. Sınıflar haricindeki koridor, bahçe 7/24 izlenecek. Okul aile birlikleri bütçesinden desteklemeyi düşünüyoruz. Madde bağımlılığının olmaması için, gizli yerlerin kuytu köşelerinde izlendiğinin bilinmesini istiyoruz. Emniyetle işbirliği içerisinde okul güvenliği ve çevre güvenliği işbirliğimiz var. Bundan sonra okul polisliği olacak. Her okulun kendi polisi olacak. Okul müdürü aradığı zaman bir sorunu olduğu zaman okulla ilgili sorununa anında müdahale edilecek. Bir bayan bir erkek bayan polis sorumlu olacak. Gelip haftalık aylık görüşmeler yapacaklar. Okulların çıkış saatinde o okulların civarında dolaşacaklar" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR