Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu’nda ‘Ağaç Dikme Etkinliği’ gerçekleştirildi.
Etkinlikte konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke, yaşanabilir bir dünya bırakmak ve sürdürülebilirlik açısından, örnek olması açısından ve çevre sadakatinin oluşturulması açısından bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Türkay Dereli, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu’nun sadece çevre bilincinin artırılmasında değil, eğitim-öğretim faaliyetleri ile de Gaziantep Üniversitesi’ne, Gaziantep’e, bölgeye ve ülkeye çok büyük hizmetler yaptığını söyledi.
Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu’nun Oğuzeli için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Dereli, “Oğuzeli Kampüsümüzün güzelleşmesi daha yaşanabilir bir kampüs olması için ve çevre bilincinin oluşturulması için bugün burada ağaç dikimi yapılıyor. Öğrencilerimiz bu organizasyondan çok mutlu, gözleri pırıldıyor. Bugün burada sadece ağaç dikmiyoruz, yaşanabilir bir dünya ve gelecek için yeni başlangıç yeni bir adım atıyoruz” diyerek, Gaziantep Üniversitesi olarak çevre konusuna hassasiyetle yoğun bir ilgi gösterdiklerini ve bu tür etkinlikleri önemsediklerini destek verdiklerini belirtti.
Oğuzeli Meslek Yüksekokulu olarak fiziksel eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını söyleyen Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, bu kapsamda çok önemli mesafeler katettiklerini ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, “Yüksekokulumuzun içerisinde bulunan araziyi yeşillendirmek için bu etkinliği düzenledik. Bugün başlangıç olarak 500 civarında fidan dikeceğiz. Tüm öğrencilerimiz burada bir ağaç diksin istedik. Eğitim bir süreç işidir. Öğrencilerimize bu bilinci vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Etkinliği düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür eden GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, herkese ağaç dikmeleri için çağrıda bulundu.
Etkinliğe; Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, İlçe Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Garnizon Komutanı Yarbay Ahmet Ergüden, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.