Büyükşehir Belediyespor Teknik patronu Bayram Bektaş daha önce çok fırsatları teptiklerini belirterek, “Artık önümüzde 9 maç var ve buda 27 puan demek, kayıpsız ne kadar maç geçebilirsek ki biz her maçı final havasında oynuyoruz” dedi.

Boluspor maçında beklentilerin gerisinde kaldıklarını futbolcularında kabul ettiğini açıklayan Bektaş, “İnanılmaz istem dışı hareketler oldu. Takımın üstünde istem dışı stres vardı belki ilk defa kendimizi Play Off çemberinin içine atacağımızı düşünüyorduk. Daha önce bu fırsatları teptik. Artık önümüzde 9 maç var ve buda 27 puan demek, kayıpsız ne kadar maç geçebilirsek ki biz her maçı final havasında oynuyoruz. Özellikle bu hafta ki 1461 Trabzon maçına futbolcularımı moral ve motivasyon olarak hazırlamaya çalışıyoruz. Kondisyon olarak durumumuz üst seviyede ancak mental yorgunluk var. Toparlamada bir sıkıntı var o da sezon başından beri dinlenmeden çalışıyorlar. Bu sezon ki devre arası tatili kısa olunca sorun olmadı. Özellikle yabancı futbolcular buna alışkın değiller o da ister istemez beyinde yorgunluk olarak birikiyor” dedi.

BİZE YAKIŞMADI

Deplasmanda alınan bir puanın her zaman için önemli olduğunu söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Bayram Bektaş, “Ancak şuna da değinmek gerekir ki biz sahada gereğini yapmadık çünkü yanlış ve hatalı pas yüzdesiyle oynamak bize yakışmadı. Topu ayağa oynayan, yönlendiren ve topa sahip olan bir takımız dolayısıyla bu konuda çok eksiğimiz vardı. Kaptığımız topları hızlı yön değiştirerek yapmamız gerekirken yine hatalı paslardan dolayı bir türlü oyunu rakip sahaya yıkamadık. Aslında biz öndeyken yine topa sahip olamadık basit bir top kaybıyla kalemizde golü gördük. O da rakibin motivasyonunun yükseltti ancak maçın başından beri yapmamız gerekeni son 10 dakikada yaptık. Erdal ve Litsingi ile top çevirerek presi paslarla kırdık ve topu çok çabuk taşıyarak çok pozisyon yakaladık ama değerlendiremedik. Neticede üzüldük çünkü yapmamız gerekenlerin yüzde 20’sini yaptık o halde bile bir aldık aslında sonuca baktığımız zaman hiçbir şey yapmadan bir puanı aldığımızı düşünüyorum” dedi.

MUHARREM TÜRKOĞLU