Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk özeleştiri yaparak Konyaspor karşısında tat veren bir oyun sergilemediklerini ve bu yüzden mutlu olmadıklarını söyledi. İlk yarım saatte birşeyler yapmaya çalışan taraf olduklarını ancak oyunun kalan bölümünde kendilerine yakşan bir performans ortaya koymadıklarını ifade etti.

Sezon sonunda istedikleri yerde olmak için daha iyisini yapmak zorunda olduklarını belirten Buruk; “İlk yarım saatte bir şeyler yapmaya çalışan taraftık ama daha sonra ki bölüm bizi ve sahaya gelenleri hiçbir şekilde mutlu etmedi. Daha iyisini yapmak zorundayız. Şu anda bulunduğumuz konuma bakıldığında ilk yedi içerisindeyiz, ortada bir grup var ve o grubun içerisindeyiz. Yukarılara çıkmak istiyoruz birbirlerimize yakın puanlar var alttan gelen takımlar var o yüzden nasıl sezon başından beri takım olarak ciddiyet gösterdiysek aynı ciddiyeti devam ettirmek ve aynı konsantrasyonu sürdürmek zorundayız” dedi.

HER MAÇ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Hafta sonu Galatasaray karşısında önemli bir maça çıkacaklarını anlatan Buruk; “Her maça önemli olarak bakıyoruz. Ligde ki takımların durumları ne olursa olsun biz kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz. Üstte çok önemli yarış var bu yarışı yapan takımlar zaten belli. Bundan sonra ki haftalarda her türlü takımlara karşı oynayacağız. Bu hafta Galatasaray ile bundan sonra ki haftalarda da hem üstekilerle hem de alttakilerle oynayacağız. Her maçımıza aynı şekilde hazırlanacağız. Açıkçası bu hafta bizim için çok önemli. Bu hafta önemli diğer hafta önemsiz diye düşünmek yanlış olur. Her hafta önemli, biz rakiplerimizin durumlarına bakmadan kendi işimizin en iyisini yapmak zorundayız. Bu hafta da bize yakışan şekilde çıkıp mücadelemizi vereceğiz” dedi.

HER TAKIM HER TAKIMI YENEBİLİYOR

Her maça ortada ki üç puana talip olarak çıktıklarını belirten Buruk, “Bu ligde her takım her takımı yenebiliyor. Her takım rakibiyle başa baş oynayabiliyor. Bu zaman kadar bunu yaşadık bu haftada aynı şekilde ortada ki puanların hepsine talip olmak için çıkıyoruz. Zorlu bir maç ve rakibimizin şampiyonluk yolunda kaybettiği puanlar ortada. Kendisi aslında daha motive çıkacaktır. Bizim avantajımızda rakibimizin biraz daha baskı altında oynayacak olmasıdır. Bu tür maçlar oyuncularımız için bir vizyon güzel bir statta iyi bir takıma karşı oynayacaklar. Kendi gelecekleri için en iyisini yapmak zorundalar. Bu yüzden güzel ve zevkli bir maç olur. Tabi ki hiçbir şekilde oyunu çirkinleştirmeden çok fazla saha içi olaylar olmadan sadece futbolun oynandığı güzel bir maç olmasını diliyorum. Kendi işimizin en iyisini yapmak adına oyuncularımı da güveniyorum. Bu zamana kadar en fazlasını verdiler bundan sonra da fazlasını vermeye devam edeceklerdir. Kalan 7 haftada da en iyisini yapacaklarına inanıyorum o yüzden bu hafta bizim adımıza iyi bir maç olacaktır” dedi. A.SERDAR ÖZEKŞİ