Gaziantepspor’un Mali As Başkanı Bülent Konca, bu sezon her alanda hesaplarını ince eleyip sık dokuduklarını söylerken son günlerde yerel basında çıkan haberlere de tepki gösterdi ve, “nereden çıkarıyorlar bu isimleri anlamıyorum. Taraftarlarımız bunlara inanmasınlar. Hepsi yalan” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonunun yabancı futbolcu kontenjanı konusunda almış olduğu esnek kararlar nedeniyle bu sezon yapacakları transferlerin tamamını yabancılardan yana kullanacaklarını kaydeden Konca, “Zaten Türk futbolculardan kadromuzda hem genç ve hem de çok yetenekli oyuncular bulunuyor ki bunlar takımın iskelet kadrosunda yer alan futbolcular. Bazı basın organlarında yerli bir kaleci ile anlaştığımız haberi yer aldı ama kesinlikle hiçbir yerli futbolcu ile görüşmemiz olmadı. Ayrıca Almanya, Hollanda ve Brezilya’da Alex De Souza’nın takım arkadaşlarından iki futbolcu alacağız gibisinden kendi ağzımdan yayınlanan haberleri üzülerek okudum. Şunu belirteyim ki benim veya kulübün herhangi bir yetkilisinin ağzından çıkmayan haberler ne yazık ki gündemi meşgul ediyor. Bizler tarafından açıklanmayan haberler yapılıyor ki bu da kulübü zor durumlara sokuyorlar. Taraftarlarımız böyle haberlere inanmasınlar. Hepsi uydurma” ifadesini kullandı.

KALİTELİ BİR EKİP OLACAĞIZ

Kulübün mali yapısını düzeltebilmek adına gecesini gündüzüne katan ve bu yolda oldukça mesafe kat eden Konca, gelecekten oldukça umutlu. Geçen sezon takımı gençleştirme adına transfer sayasını fazla yaptıklarını bu sezon ise iskelet kadronun üzerine 4 takviye yaparak güçleneceklerini söyledi. Artık UEFA kriterlerini yerine getiren bir kulüp olduklarını ve Avrupa yasağının kalktığını hatırlatan Konca, ligin en ucuz ama kaliteli ekiplerinden biri olacaklarını kaydetti.

TARAFTAR ENDİŞE ETMESİN

Gaziantepspor taraftarlarının yapılacak olan transferler konusunda sabırsızlandıklarını bildiklerini ama Avusturya kampına kadar takviyelerin tamamlanacağını söyleyen Mali As Başkanı Bülent Konca, “Brezilyalı Abuda’yı kadromuza kattık. Şimdi sırada dört veya en fazla 5 futbolcu daha var. Bunları da Avusturya kampı öncesi sonlandıracağız. Hatta bugün veya yarın bir futbolcu Gaziantep’e gelip imzayı atmak üzere diğerlerini ise hafta sonunda kadar tamamlamış olacağız. Taraftarlarımız bu konularda kesinlikle endişe etmesinler” dedi.

BÜTÇEMİZİ AŞAMAYIZ

Kulübün belirli bir bütçesinin olduğunu ve bu rakamların üzerine çıkabilme gibi bir ihtimallerinin olmadığını aktaran Konca, “Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Geçen sezon 46 milyon bütçe harcaması yapan Başakşehir ile aramızda çok fazla farkın olmadığı görüldü. Hakem hatalarından dolayı 10 puanımızın gittiği gerçeğini göz önünde bulundurursak Başakşehir ile aramızda sadece üç basamaklık bir fark olmuş olacaktı. Bu sezon da bütçemiz neyi harcama gerektiriyorsa onu yapacağız ama bunu yaparken de son derece titiz davranacağız. Kesinlikle Gaziantepspor’un menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yerine getirmek zorundayız” dedi.

İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAĞIZ

Gaziantepspor’un transfer harcamalarında da son derece titiz davranmak zorunda olduklarını ifade eden Konca, “Biz geçen sezon ortasında transfer edeceğimiz futbolcuları scuat ekibimizle sık sık izlettirdik. Maliyeti düşük ama oyun kalitesi yüksek oyuncuları tespit ettik ve bu doğrultuda da çalışmalarımıza başladık. Kadromuza dahil edeceğimiz her futbolcu konusunda ince eleyip sık dokumak zorunluluğumuz var. Gelecek futbolcular takıma doğrudan katkı sağlamalı” açıklamalarında bulundu.