İntihar… Cinayet.. Boğularak ölüm.. Gaziantep'te son zamanlarda artan cinayet ve intihar vakalarına yenileri eklendi. 18 yaşındaki Seda T. Osmangazi Mahallesi'nde evinin balkonundan atlayarak intihar etti, 55 yaşındaki işadamı Tuncay Sincar ise para isteğine olumsuz yanıt verince tartıştığı bacanağı tarafından tabancayla öldürüldü. Sahur yaptığı sırada yediği lokma ile soluk borusu tıkanan 57 yaşındaki Eyüp Öztürk, nefessiz kalarak öldü. Son olarak ise, Konak Mahallesi'nde intihar etmek üzere evinin balkonuna çıkan ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen şahıs, psikolog tarafından ikna edildi.

HENÜZ 18 YAŞINDAYDI

Osmangazi Mahallesi'nde oturan Seda T., girdiği bunalımdan çıkamadı ve 6'ncı kattaki evlerinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. Bilinmeyen nedenle bunalıma giren Seda T., oturdukları apartmanın 6'ncı katındaki dairenin balkonundan kendini boşluğa bıraktı. Genç kızın düştüğünü gören komşuları durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, genç kızın yaşamını yitirdiğini belirledi, polis ekipleri de olay yerinde inceleme yaptı. Genç kızın cesedi, incelemelerin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

BACANACAĞINI ÖLDÜRDÜ

Bir diğer olay ise Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. 55 yaşındaki işadamı Tuncay Sincar, para isteğine olumsuz yanıt verince tartıştığı bacanağı tarafından tabancayla öldürüldü.

PARA İSTEDİ

İddiaya göre, 51 yaşındaki Abdurrahim A., bacanağı olan ticaretle uğraşan 1 çocuk babası Tuncay Sincar'ın evine giderek para istedi. İddiaya göre bu talebe olumsuz yanıt veren Sincar ile Abdürrahim A. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında öfkelenen Abdürrahim A. yanındaki tabancayla Sincar'a ateş açtı. Sincar, başına isabet eden kurşunla kanlar içinde yere yığılırken, Abdürrahim A. ise kaçtı.

ZANLI ARANIYOR

Silah seslerini duyanların haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Sincar'ın öldüğünü belirledi. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ve görgü tanıklarının ifadelerine başvuran polis, olay sonrası kaçan Abdurrahim A.'yı yakalamak için çalışma başlattı. Sincar'ın cesedi ise otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YEMEK SOLUK BORUSUNA TIKANDI

Sahur yaptığı sırada yediği lokma ile soluk borusu tıkanan 57 yaşındaki Eyüp Öztürk, nefessiz kalarak öldü. Girne Mahallesi'nde oturan Eyüp Öztürk, saat 02.00 sıralarında ailesiyle birlikte sahur yapmak için uyandı. Sofraya oturan Öztürk'ün aldığı lokma soluk borusunu tıkadı. Yakınlarının çağırdığı sağlık ekiplerinin hastaneye götürdüğü Öztürk, burada doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak öldü. Soluk borusunun tıkanmasıyla nefessiz kalarak ölen Öztürk'ün cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

PSİKOLOG İKNA ETTİ

Konak Mahallesi, intihar etmek üzere evinin balkonuna çıkan ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen şahıs, psikolog tarafından ikna edildi. 2 gün önce tedavi gördüğü ruh ve sinir hastanesinden çıkan A.K, evinin balkonuna çıkarak intihar etmek istedi. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri çağrılarak branda açıldı. Polis ve itfaiyenin çabaları yetersiz kalınca devreye psikolog hekim girdi. Aynı zamanda elindeki metal şişi de göğsüne batıracağını söyleyen şahıs, yaklaşık 2 saatlik bir diyaloğun ardından ikna edilerek balkondan indirildi. Daha sonra psikolog ile birlikte tedavi merkezine götürülen A.K’nın yeniden tedavisine başlanacağı belirtildi. DHA - İHA - HABER MERKEZİ