İçişleri Bakanlığı Valiler kararnamesi ile merkeze alınan Gaziantep Valisi Erdal Ata için Teymur Otel'de bir veda gecesi düzenlendi. Gecede bir konuşma yapan ve helallik isteyen Vali Ata, ayakta alkışlandı. Hem duygulanan, hem de duygulandıran Vali Ata, "Aldığımız tüm kararları istişare ederek aldık. Yaptığımız her işte hak ve adaleti gözettik. Bir zümrenin bir başka zümreye üstünlük kurmasına izin vermedik" dedi.

3.5 yılda Gaziantep'e düzenlediği eğitim kampanyaları ile 5500 derslik kazandıran, 300 bin Suriyeliyi en güzel şekilde misafir ederek dünyaya insanlık dersi vermemizi sağlayan Vali Ata'yı işadamları ve bürokratlar veda gecesinde yalnız bırakmadı. Gaziantep anısı olarak çeşitli hediyeler takdim edilen Vali Ata, geceye katılanlarla tek tek vedalaştı.

Teymur otelde düzenlenen veda yemeğine, Gaziantep iş dünyası, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın dünyasından çok sayıda misafir katıldı.

EĞİTİME 700 TRİLYON KAYNAK

Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir 20 yıla yakın devletin en üst görevlerinde görevlerde bulunan Vali Erdal Ata'nın Gaziantep'e çok önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Özdemir, "300 binin üzerinde Suriyeli misafirimiz var. Bunlar 40 binin üzerinde 5 adet kampımızda barınıyor. Gaziantep'te bu kampların altyapısı çok güzel bir şekilde hazırlandı. Bunun için 55 trilyon kaynak sarfedildi. Gaziantep'teki kampların şartları bölgedeki kamplardan çok üstün. O nedenle yurtdışından heyetler Gaziantep'e yönlendiriliyor" dedi.

Vali Erdal Ata öncülüğünde Gaziantep'e 3.5 yılda 5 bin derslik yapıldığını, 1700 derslik inşaatının ise devam ettiğini belirten Özdemir, "700 Trilyon kaynak eğitime kazandırıldı. 86 adet hayırseverle protokol imzalandı. Türkiye'de böyle bir başarı yoktur. Vali Ata döneminde eğitim başta olmak üzere, sağlık, tarım, turizm, kültür, spor ve hizmet anlamında çok önemli projelere imza atıldı. Gaziantep güven ve huzur içinde. Valimizi Gaziantep'e katkılarından dolayı herkes takdir ediyor" diye konuştu.

HEP ADALETİ GÖZETTİK

Vali Erdal Ata ise, Gaziantep’in gelişen bir şehir olduğunu dile getirerek, Gaziantep’in gelişmesine katkı sunmak için çalıştığını belirtti ve yaptığı konuşmanın ardından Gazianteplilerden helallik istedi. Ata, "Bir ve beraber hareket ettik. Aldığımız kararları istişare ederek aldık. Yaptığımız her işte hak ve adaleti gözettik. Bir zümrenin bir başka zümreye üstünlük kurmasına izin vermedik" dedi.

Her soruna çözüm odaklı yaklaştıklarını belirten Vali Ata, Gaziantep'ten gönlünün huzurla ve güzel dostluklar edinerek gideceğini söyledi.