Halk arasında kıl dönmesi olarak bilinen Pilonidal Sinüs ve hemoroid hastalığının, ameliyatsız tedavisinin mümkün olduğunu söyleyen Op. Dr. Hakan Dikme, uyguladığı tedavi yönteminin ameliyattan daha başarılı olduğunu belirterek, "İşlem 20 dakika sürüyor ve hasta yürüyerek taburcu oluyor" dedi.

Op. Dr. Hakan Dikme, Risk faktörleri arasında kıl yoğunluğunun fazla olması nedeni ile erkek cinsiyette daha sık görüldüğünü ancak bayanlarda da görülebileceğinin altını çizdi. Özellikle uzun süre oturarak çalışan kişilerin kuyruk sokumunda oluşan cilt zedelenmeleri ve terlemenin sonucun da bu bölgelerdeki kılların daha kolay derinin iç tabakasına yönelmesine sebep olduğunu söyledi.

LAZER EPİLASYON ÖNEMLİ

"Ameliyatsız lazer uygulamaları sonrası lazer epilasyonu ısrarla öneriyoruz" Dikme, "Öte yandan hastalığın tedavilerinden bahsetmek gerekirse ameliyat bu seçenekler arasında ilk sırada yer alıyordu. Ancak son yıllarda geliştirilen teknolojiyle ameliyatsız yöntemler de başarılı sonuçlar vermeye başladı ve Hastalarımızın en önemli avantajı aynı gün rahatsızlık sebeplerini öğrenip ,aynı gün işlem(müdahale) ardından rahat bir şekilde evlerine dönebilmeleridir." açıklamasında bulundu. BÜLTEN