Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, ekmek zammının gündemde olduğunu, ancak ciddi bir araştırma yapıldıktan sonra zama veya zam miktarına karar verileceğini söyledi. Pideciler Odası Başkanı Abdullah Sarı da, halkı da mağdur etmeyecek bir zam taleplerinin olduğunu belirtti.

HEM ÜRETİCİ, HEM TÜKETİCİYİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

Zamla ilgili fiyat tarifesini önce Valilik, kaymakamlık ve belediyelere sunacaklarını söyleyen Küsbeoğlu, "Birimlere sormadan araştırmadan zamma karar vermeyeğiz. Önce bir hesap çıkarılacak. Buğdayın fiyatı, girdi fiyatlarına ne kadar zam geldi araştırılacak" dedi. Ekmeğin daha önce zamlanmadığını, kaliteli çıksın diye gramajının artırıldığını hatırlatan Küsbeoğlu, "Ekmek zammında hem üretici, hem tüketiciyi düşünmek durumundayız" dedi.

SARI:ANKARA'DA İSTANBUL'DA ZAMLANDI

Pideciler Odası Başkanı Abdullah Sarı ise, girdi fiyatlarının zamlandığını,40 lira olan mayanın 50 lira, torbası 52 lira olan unun 65 TL'ye çıktığını belirterek, "İşçilik, sigorta zamlandı. İstanbul'da, Ankara'da ekmek zamlandı. Halkı da mağdur etmeyecek bir zam istiyoruz" dedi. Meral KINACILAR