Şehitkamil Belediyesinin hanımlara yönelik hayata geçirdiği el beceri kurslarıyla, Şehitkamilli bayanlar, hem eğitim görüyor, hem de terapi şeklinde psikolojik olarak rahatlama imkanı buluyor. Bülbülzade Sosyal Tesisi Aile Merkezi El Beceri Kursuna gelen bayanlar, el beceri kurslarında eğitim görerek, dikiş nakış ve mefruşat öğreniyor.

PSİKOLOJİK OLARAK HUZUR BULUYORUZ

Bülbülzade Sosyal Tesisi el beceri kursuna gelen kursiyerler, “Evdeki günün sıkıntı ve stresinden kurtulmak için Belediyemizin bizler için açmış olduğu dikiş nakış ve mefruşat kursuna geliyoruz. Burada nakış işlemeler yaparak, vakit geçiriyoruz. Ayrıca burada evlilik çağına gelmiş çocuklarımız içinde çeyiz hazırlıyoruz. Bununla da kalmayıp burada yapmış olduğumuz fazla nakış işlemelerini de satarak ev ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra, burada hem eğitim görüyoruz hem de bir terapi gibi psikolojik olarak huzur ve rahatlama imkanı buluyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na, bize burada emek veren ve yardımcı olan hocalarımıza da yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

TERAPİ GİBİ GELİYOR

Bülbülzade Sosyal Tesisi el Beceri Kursu Öğretmeni Zekiye Hacıarap, “Kursiyerlerimiz Belediyemizin hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanıyorlar. Kursiyerlerimize vermiş olduğumuz eğitimler, onlara bir terapi gibi geliyor. Ev hanımı kursiyerlerimiz kendilerini burada dinlendiriyorlar, psikolojik olarak rahatladıklarını dile getiriyorlar. Burada yıllar boyunca eğitim alan kursiyerlerimizden mağaza açanlar oldu, kendine iş yeri kuranlar oldu. Burada işlemiş oldukları çeyizlik eşyaları aile ekonomisine katkıda bulunmak için paraya dönüştüren kursiyerlerimiz var. Şuana kadar kursumuza gelen hanımlarımız, buradan memnun kalarak eğitimlerini görüyorlar. Bizlerde onları memnun etmek için elimizden gelen her şeyi sağlıyoruz” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT