Tam 10 yıl önce.. Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın bu işi beceremeyeceğini, kulübü uçuruma götüreceğini söylemeye başladığım tarihler..Ve bu nedenle hedef olduğum dönemler.. Yani aleyhimde olmadık iftiraların atılmaya başlandığı 2007 yılının başları..Yapılan saldırıdan 4-5 ay önce..O zamanlar kısa adı TSYD olan Türkiye Spor Yazarları Derneğinin 20 yıllık Gaziantep temsilcisiyim.. Spor muhabirleri ve yazarlarının müsabakalara girişte kontrolü ve serbest kartlarını verme yetkisi TSYD de olduğundan, zor bir görevde bulunuyorum.. Tabii bu konumum Gaziantep’teki yerel basından bazı kesimleri rahatsız ediyor. Çünkü maçlara girişte belirtilen kurallara kimse uymak istemiyor.. Mevzuatı uyguluyorum diye de gazeteci olsun olmasın maçlara girmek isteyenler kart alamayınca beni düşmanı gibi görüyor..Hatta bunun için basın tribünün kapısında saldırıya bile uğradım.. O zamanlar TSYD’nin karşısına kısa adı ASGD Anadolu Spor Gazetecileri diye bir dernek çıkardılar, karşılıklı kıyametler kopuyor.. Ama o zamana kadar taş gibi TSYD genel merkezi olduğundan dik duruyor ve sahip çıkıyorlardı bana..

YANDAŞ BASIN -KIZIL İŞBİRLİĞİ

Ne zamanki TSYD’nin başına Esat Yılmaer geldi, işte o zaman işler değişti.. Çünkü bu meslektaşımız derneğin kuralları ve mevzuatlarını bir kenara bırakıp kulüplerle işbirliğine girmeye başladı. Birde baktık Gaziantep’te ne kadar aleyhimde olan gazeteci varsa ilişkiye geçmişler.. Hakkımda peşpeşe dünyanın mektupları yazılmış.. Yazılanları okuyunca kendimi tanıyamıyorum, o kadar seviyesiz ve ahlaksızca yani..

ALEYHİMDE YAPILMADIK İFTİRA BIRAKMADILAR

Eeee.. İbrahim Kızıl’da eleştiriler başlayıp kulüpte üyelerin silinmesi ve yeni toptan üyelerin yazıldığının ortaya çıkardığımız için bizden inanılmaz derece de rahatsız.. İşin bir de LİG TV’de yorumculuk kısmı var tabii.. Bilmeyenler için söylüyorum, Gaziantep’te ilk kez 6 yıl boyunca LİG TV’de yorumculuk yapan ilk ve tek gazeteciyim.. Başlıyor Sayın Kızıl aleyhimde çalışmalara.. Eee.. Gaziantep’te benden rahatsız olan gazeteciler de yanında olunca, başlıyor gizli çalışmalara.. Önce TSYD’den beni aldırtmak için o malum gazetecilerle birlikte ortak senaryolar düzenliyor ve genel başkanı da kafaya alınca bana baskı uygulanıyor.. Tabii iş o noktaya gelince o Esat Yılmaer denilen şahsın aleyhimde olmadık terbiyesizliklere başladığını görünce basıyorum istifayı..whatsapp-image-2017-05-28-at-20.42.41.jpeg

BASIN TRİBÜNÜNDE HELVA EKMEK DAĞITTILAR

Tabii bu istifa İbrahim Kızıl ve o dönemde yönetiminde görev yapan herkesi zafer sarhoşu yapıyor.. Amaçlarına ulaşmış kahraman edasıyla, her tarafta “Ökkeş’i TSYD temsilciliği görevinden aldırdık”diyerek hava atıyor.. Haliyle birlikte hareket ettiği yandaşı yerel basınla birlikte zafer naraları atıyor. Bu olay aslında çok detaylı ayrıntıları kitabımda yazacağım.. Ve bunun kutlaması Kamil Ocak stadının basın tribününde yapılıyor.. Büyük bir tesadüf eseri rakip yine Beşiktaş oluyor ve basın tribününe tüm gazetecilere HELVA-EKMEK dağıtılıyor.. Kahkalar, gülüşmeler, Kızıl ve yöneticeleriyle sarmaş dolaş olmalar ve afiyetle tırnaklı ekmeğin içine konulan helvayı afiyetle yemeler..O gün bu çirkinlikten sonra gerçekten midem bulandı, herşeyi Allah’a havale ettim.. Haliyle bir karar daha aldım ve kalbimdeki, gönlümdeki gerçek Gaziantepspor’u gazetemin duvarına astım. Son olarak da bir daha da maçlara ve özellikle basın tribününe adım atmamaya karar verdim..

ŞİMDİ HELVA EKMEK DAĞITMA SIRASI BENDE

Baktım bu olayın üzerinden tam 10 yıl geçmiş.. O tarihte Gaziantepspor süper ligde Beşiktaş ile oynuyordu.. Şimdi yine Beşiktaş ile oynadı.. Ama süper ligde kendi sahasında son maçını yaptı.. Çünkü küme düştü.. Gaziantepspor artık süper lig takımı değil..İbrahim Kızıl süper lig takımının kulüp başkanı değil.. O tarihlerde aleyhimde yapmadık haksızlık, atılmadık iftiralar bırakmayan o malum yerel basındakiler de süper lig gazetecisi değil.. O zaman İBRAHİM KIZIL VE YANDAŞ (Şimdi aleyhinde yazdıklarına bakmayın) gazetecilere HELVA-EKMEK dağıtma sırası bana geldi..
Afiyet olsun o gün basın tribününde olup da, Ökkeş Özekşi için dağıtılan HELVA- EKMEĞİ yinen herkese..
NOT: Helva ekmek Gaziantep'te genellikle mezarlıkta cenazeye gelenlere dağıtılır..
HEPİNİZE İYİ HAFTALAR